A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så får du mer pengar att leva för när du gått i pension

Har du funderat över hur du ska få lite mer pengar att leva av, nu på äldre dar? Det är du inte ensam om. Faktum är att många äldre har boenden värda mycket, men där det är svårt att utnyttja värdet. En lösning på detta är speciallånet Hypotekspension.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Räkna ut din Hypotekspension här

Svensk Hypotekspension har i 14 år hjälpt över 12 000 pensionärer att få loss pengar ur sina bostadsrätter och villor. Det har man kunnat göra genom att vara först i Sverige med att erbjuda det som kallas för en kapitalfrigöringskredit. Svårt ord kanske men enligt Nils Ingvarson, marknadschef på Svensk Hypotekspension är det enklare än det låter.

– Hypotekspension är ett speciallån, framtaget så att du som pensionär kan få loss pengar som sitter “fast” i hemmets väggar. Det som är fint är att man med kapitalfrigöringskredit inte betalar räntan förrän bostadsrätten eller villan säljs. Och man slipper amorteringar.

Nya ägare och nya möjligheter

En nyhet som Nils själv är nöjd med är att lånetaket har höjts och att det dessutom blivit ett större antal kommuner som det nu kan erbjudas utlåning till.

– Vi fick nya ägare förra året, Nordax Bank, och vi är nu inne i en process där vi ser över vårt erbjudande för att göra det mer tillgängligt och mer attraktivt. Låneskalan ligger nu på en nivå så att den som vänder sig till oss kan låna mellan 25 och 55 % av bostadens värde, beroende på ålder.

Så vem skulle du säga att speciallånet Hypotekspension passar?

– Det passar kort och gott dig som är 60+, har mindre eller inga lång alls och som äger en bostadsrätt eller villa. Och som behöver mer pengar förstås. Många av våra kunder har fått nobben av sin bank för att de har för låg pension. Dem kan vi ofta hjälpa istället, avslutar Nils Ingvarson.

På så sätt får man som låntagare inga fler vardagsutgifter. Istället är det pengar i handen som går att använda när man bäst behöver dem.

– Till exempel för att renovera hemma, skaffa en ny liten bil, ha en buffert i vardagen eller annat som underlättar i vardagen. En slant till barnbarnen kanske?

Räkna ut din Hypotekspension här

Aktuell ränta är 4,45 % (effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,59 % beräknat på 15 års lånetid). Total skuld efter 15 år är då 1 172 012 kronor.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!