A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så får du som pensionär mer pengar i plånboken

Pensionärer utmålas som vinnare i budgeten för 2020 – men många svenska pensionärer behöver mer pengar. Med speciallånet Hypotekspension® kan du som äger ett hus eller en bostadsrätt få mer pengar i plånboken. – Speciallånet är ett tryggt sätt att nyttja det sovande värdet på bostaden, säger Nils Ingvarson, marknadschef hos Svensk Hypotekspension.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Vid årsskiftet sänktes skatten för pensionärer med över 17 000 kronor i månaden. Pensionärer med lägre inkomster har sedan tidigare fått motsvarande skattesänkningar. Samtidigt höjdes garantipensionen med 200 kronor i månaden och taket för bostadstillägg höjs från 5 600 kronor till 7 000 kronor.  

– Alla höjningar är viktiga för den här samhällsgruppen. Samtidigt är det inte säkert att det räcker om man vill leva ett bra liv när man gått i pension. Våra undersökningar visar att många kämpar bara för att få ekonomin och vardagen att gå ihop, berättar Nils Ingvarson.

Får loss pengar från bostaden

Ett sätt som gör att man kan öka levnadsstandarden, om man äger ett hus eller en bostadsrätt som inte är så högt belånad, kan vara Hypotekspension®. Detta är en kapitalfrigöringskredit som innebär att man tar ett lån på bostadens värde där man slipper amortering och löpande räntebetalningar. På så vis får man inga ökade vardagsutgifter.

– Man får loss pengar som är låsta i bostaden och det är inte förrän bostaden säljs någon gång i framtiden som lånet och räntan ska betalas tillbaka. Speciallånet Hypotekspension är en lösning som passar många, men inte alla.

Räkna ut din Hypotekspension här

När banken säger nej

Utomlands har den här lånelösning blivit ytterst populär. USA har över en miljon låntagare och i Storbritannien ökar utlåningen kraftigt varje år. Svensk Hypotekspension har ökat sin årliga utlåning med 10 – 25 procent de senaste åren:
– Det beror främst på att kunskapen om att möjligheten finns har spridits till allmänheten. Allt fler upptäcker att det är ett seriöst och långsiktigt alternativ och många har svårt att få lån beviljade från sin bank. För ensamstående pensionärer ligger snittpensionen på ca 18 000 kronor i månaden, och då blir det som regel avslag från banken.

Hur ser Hypotekspensions typiska kund ut?

– Det är en ensamstående pensionär i 70-årsåldern, som har en bostadsrätt hen inte vill flytta från eller sälja. Då kan den här lösningen passa bra och förbättrar tillvaron för personen i fråga. Många använder lånet för att renovera hemma, köpa bil, hjälpa barn- eller barnbarn med en kontantinsats till en bostad, till en resa eller för att ha mer över till vardaglig konsumtion, avslutar Nils Ingvarson.

Läs mer om speciallånet Hypotekspension

Aktuell ränta är 4,45 % (effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,59 % beräknat på 15 års lånetid). Total skuld efter 15 år är då 1 172 012 kronor.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!