News55

Musikindustrin vädrar morgonluft efter valet

Artikelbild
Den brittiska musikindustrin vädjar till Storbritanniens nye, flöjtkunnige, premiärminister Keir Starmer om att snabbt sätta i gång med åtgärder för att stärka musiksektorn. (Foto: Kin Cheung/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 05 juli 2024Publicerad: 05 juli 2024

Efter Labours jordskredsseger i det brittiska valet manar musikindustrin till Storbritanniens nya regering om att snabbt sätta i gång med åtgärder för att stärka en sektor som har gått på knäna de senaste åren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Arbetet börjar nu”, är budskapet från flera paraplyorganisationer i branschen, rapporterar Billboard.

“Vår sektor står inför allvarliga utmaningar och behöver akut hjälp med att återhämta sig från år av vanvård”, skriver Michael Kill, vd för organisationen Night Time Industries Association, som samlar nattklubbar och livescener under sig, i ett inlägg i sociala medier.

Han får medhåll från branschorganisationen UK Musics vd Tom Kiehl, som uttalar sig i ett pressmeddelande.

“Premiärministern måste använda sig av sina omfattande möjligheter att förändra till att stärka jobb, tillväxt, och möjligheter inom musiksektorn”, säger han.

Kiehl uppmanar också premiärminister Keir Starmers regering att satsa på musikskolorna runtom i landet, och framför allt täcka upp för det musiklärartapp i tusental som har drabbat de brittiska skolorna sedan 2010-talet.

“Sir Keir är utan tvekan en musikälskande premiärminister, eftersom han själv spelade flöjt, piano, blockflöjt och fiol som tonåring, och studerade vid Guildhall School of Music”, säger han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS