News55

Därför körde Roger Pontare rattfull

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023

Roger Pontare misstänks för grov rattfylleri och nu berättar artisten vad han tänkte innan han satte sig i bilen. Det rapporterar SVT Västernorrland.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 28 januari satte sig Roger Pontare bakom ratten med alkohol i kroppen. På E4, norr om Örnsköldsvik, uppmärksammade en annan bilist artistens vingliga färd och larmade polisen. Enligt vittnet körde Pontare in i en refug, upp på en trottoar och även mot enkelriktat.

Under tisdagen hölls huvudförhandlingen i Ångermanlands tingsrätt och Pontare misstänks för grovt rattfylleri. Han ska ha kört med nästan 1,7 promille i blodet.

“Starka krafter”

Artisten erkänner brott och säger att det inte går att göra ogjort. Han förklarar för SVT Västernorrland hur han tänkte när han satte sig i bilen.

– Jag snuddar vid tanken att ta och lugna mig ett tag och inte sticka iväg, som jag gjorde. Men i övrigt så var det alldeles för starka krafter som bara sa till mig att chansa och fara hem helt enkelt. Alltså jag bara tog den risken. Och det är inte så mycket att göra då man är övertygad om att fastän man gör någonting orätt så är det bara så.

För 15 år sedan blev Roger Pontare av med körkortet när han körde med 0,62 promille i blodet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS