News55

Filmstjärna diagnostiserad med demens

Artikelbild
Hollywood
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 feb. 2023Publicerad: 17 feb. 2023

Skådespelarens tillstånd har blivit allt sämre, och nu har han fått en demensdiagnos.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den amerikanske actionhjälten Bruce Willis, 67, har diagnostiserats med demens. Det meddelar hans familj mindre än ett år efter att han drog sig tillbaka från skådespeleriet på grund av tilltagande kognitiva svårigheter.

“Sedan vi berättade att Bruce drabbats av afasi våren 2022 har hans tillstånd förvärrats och vi har nu en mer specifik diagnos: frontallobsdemens”, heter det i ett uttalandet.

“Tyvärr är utmaningar med kommunikationen bara ett symptom på sjukdomen Bruce står inför. Även om detta är smärtsamt är det en lättnad att äntligen få en tydlig diagnos”, skriver familjen vidare.

Bruce Willis är en av världens mest kända actionskådespelare och främst förknippad med filmserien “Die hard”. Hans hustru Emma Heming Willis delar med sig av nyheten på Instragram i ett inlägg där Bruce Willis står barfota på stranden. Inlägget är undertecknat med “Ladies of Willis/Moore”.

Bruce Willis var tidigare gift med skådespelaren Demi Moore som han har döttrarna Rumer, Scout, Tallulah tillsammans med. Han har även två döttrar i sitt nuvarande äktenskap.

Bruce Willis har, 67 år gammal, fått en demensdiagnos.
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS