News55

Grynet Molvig om SVT: ”Vi var inte överens”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 jan. 2022

Grynet Molvig är inte helt nöjd med den överenskommelse hon gjort med SVT. Nu berättar hon varför.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelerskan Grynet Molvig, 78, medverkar i ”Stjärnorna på slottet” men är besviken på den deal hon hade med SVT innan produktionen spelades in. Det fanns vissa episoder i hennes liv hon inte ville ha med men som ändå togs upp under inspelningen.

– Det kan jag inte berätta. Jag vill inte berätta. Vi var inte riktigt helt överens hela vägen ut, men i stort sett är jag nöjd. Men jag har slagits lite, jag säger så här att vi var inte riktigt helt överens, men det gick bra. Man får kompromissa, berättar hon till Aftonbladet.

Det verkar dock råda lite delade meningar om vad som bestämts skulle med, enligt projektledaren för programmet, Ulrika Midunger. Grynet har fått stå på sig och krävt att hennes avsnitt skulle klippas om och vissa delar uteslutas och Ulrika medger att de har fått styra om i materialet.

– Det som jag vet att vi har pratat med Grynet om är arkivbilder från en film som hon har varit med i, som vi har diskuterat och vi har flyttat runt lite och bytt ut lite grejer. Det är det jag känner till att vi har bytt ut, inte att det skulle vara hela berättelser som hon inte är nöjd med, säger hon.

Ulrika är också noga med att berätta att de medverkande har stora möjligheter att kunna påverka vad som tas upp och att de även efter inspelningarna kan be att få ta bort delar av samtal då alla deltagare får se avsnittet i god tid innan sändning.

– På våren börjar vi med en fem, sex, sju timmar lång djupintervju och redan där kan det komma upp en fråga som stjärnan inte vill prata om och då vet vi om det, för det är den djupintervjun som vi baserar manuset på, när vi vet vilka berättelser som stjärnan känner sig bekväm med, berättar Ulrika.

–Det har hänt att vi har tagit bort grejer då också. Det ska kännas bra i magen för alla. Jag skulle absolut inte kalla det för en förhandling, men det är klart att det blir ett samtal. Vad är det som inte känns bra, är det bilden som illustrerar händelsen som är fel, eller musiken? Eller är det just när du sa den biten som vi ska ta bort? 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS