News55

Så stöttar artisteliten obotligt sjuk kollega

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 31 mars 2023

Nyligen fick pianisten och kompositören Stefan Nilsson ett chockartat besked – han lider av obotliga sjukdomen als. Nu sluter kollegor som Helen Sjöholm, Benny Andersson och Tommy Körberg upp för en hyllningskonsert.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i februari som Stefan Nilsson diagnosticerades med den mest aggressiva formen av als.

“Min första tanke var: Det går inte! Hur ska jag nu hinna skriva min symfoni och få klart musiken till senaste sångtexten jag just fått av Py? Jag behöver mer tid”, säger han själv i ett pressmeddelande.

När hans vänner fick veta bestämde de sig för att anordna en hyllningskonsert medan han ännu är tillräckligt frisk att kunna delta.

Den 8 maj äger “Musik för livet” rum i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Uppträder gör bland andra Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Benny Andersson, Sissel Kyrkjebø, Sonja Aldén och Åsa Jinder. På repertoaren finns musik av Stefan Nilsson.

“Hur ska jag någonsin kunna återgälda detta, tänker jag. Samtidigt försöker jag njuta av allt och mitt mål är att verkligen vara där på konserten och själv få spela på flygeln. Så länge jag kan skapa musik och spela lever jag”, säger Nilsson.

Doldisen Stefan Nilsson har bland annat skrivit musik för flera svenska filmer, som “Gabriellas sång” i “Så som i himmelen”, och han har samarbetat med en lång rad svenska artister.


Stefan Nilsson. Arkivbild.
 Stefan Nilsson. Foto: TT
ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS