News55

Frostig ansjovismousse - läckert 80-tal...

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 dec. 2020

Hittade ett recept från 1987. 25-årige Elfving lekte kock i en mattidning. Och - faktiskt - var det här en jättefin förrätt som jag hade glömt fullständigt. Dags igen, 33 år senare!

ANNONS

Mest läst i kategorin

Tre ingredienser plus lite grönt – kan det bli enklare?

“Frostig ansjovismousse”, det låter lika gott som jag minns att det var. Ska prova igen snarast. Här är receptet:

Vispa 3 dl grädde. Hacka 100 g ansjovisfiléer. Finhacka en medelstor rödlök. Vänd försiktigt ner ansjovis och lök i grädden och spetsa med 1 msk av ansjovisspadet. Häll upp i små portionsformar eller en stor och ställ i frysen minst 2 timmar.

Ta ut formarna 10 minuter före serveringen, doppa dem i varmt vatten och stjälp upp innehållet på en salladsbädd. Dekorera gärna med dil och gräslök och servera med rostat bröd. Kallt öl är perfekt att dricka till.

Ung amatörkock 1987…

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS