A-
A+

Peder Lamm drog storpublik till News55 Seniorevent i Göteborg

Ett av de stora dragplåstren på News55 Seniorevent i Göteborg är antikexperten Peder Lamm. Idag värderade han besökarnas medhavda ägodelar direkt från scenen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Annons

Annons

Redan två timmar innan Peder Lamm skulle dra igång sin mini-antikrunda på News55 Seniorevent i Nordstan i Göteborg ringlade sig kön lång med personer som ville ha sina föremål värderade av antikexperten.

– Det gick smidigt idag och det var kul, säger Peder.

På frågan om vad som var dagens finaste föremål svarar han:

– En bolle. Det är en slags skål som användes på 1700 och 1800-talet för att dricka öl ur. Alla drack ur samma skål och exemplaret jag fick se idag var i original och jättefin. Jag värderade den mellan 4 000 – 5 000 kronor, säger Peder.

      LÄS MER: Lill-Babs och Peder Lamm till News55 Seniorevent i Göteborg

Peder berättar också att många föremål har ett stort kulturhistoriskt värde men att värdet i pengar många gånger inte är så högt.

News55:s grundare Artur Ringart var på plats och även han fick ett föremål värderat av Peder Lamm. Arturs Lisa Larsson-figur värderades till 2000 kronor.

– Klart man är nyfiken på vad ens prylar är värda, och det är tydligt att jag delar den nyfikenheten med många fler, säger Artur Ringart.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?