-
+

Peder Lamm drog storpublik till News55 Seniorevent i Göteborg

Ett av de stora dragplåstren på News55 Seniorevent i Göteborg är antikexperten Peder Lamm. Idag värderade han besökarnas medhavda ägodelar direkt från scenen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Redan två timmar innan Peder Lamm skulle dra igång sin mini-antikrunda på News55 Seniorevent i Nordstan i Göteborg ringlade sig kön lång med personer som ville ha sina föremål värderade av antikexperten.

– Det gick smidigt idag och det var kul, säger Peder.

På frågan om vad som var dagens finaste föremål svarar han:

– En bolle. Det är en slags skål som användes på 1700 och 1800-talet för att dricka öl ur. Alla drack ur samma skål och exemplaret jag fick se idag var i original och jättefin. Jag värderade den mellan 4 000 – 5 000 kronor, säger Peder.

      LÄS MER: Lill-Babs och Peder Lamm till News55 Seniorevent i Göteborg

Peder berättar också att många föremål har ett stort kulturhistoriskt värde men att värdet i pengar många gånger inte är så högt.

News55:s grundare Artur Ringart var på plats och även han fick ett föremål värderat av Peder Lamm. Arturs Lisa Larsson-figur värderades till 2000 kronor.

– Klart man är nyfiken på vad ens prylar är värda, och det är tydligt att jag delar den nyfikenheten med många fler, säger Artur Ringart.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss