News55

Penny, 7, räddade farfars humör med lyxtapas

Penny
Farfar Ulfs fiskelycka gick åt pipfanders. Som tur var räddade barnbarnet Penny, 7, upp situationen. (Foto: Privat)
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 maj 2024Publicerad: 21 maj 2024

Tur att man har en blivande kallskänka som barnbarn. När jag satt och surade över tomma abborrnät på landet piggade 7-åriga (snart 8) Penny upp sällskapet med goda och vackra – rentav lyxiga små aptitretare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sjuåriga Penny med sina aptitretare till farfar.

Det skulle bli abborrmiddag, det hade vi bestämt. Så farfar, barn och barnbarn la ut nät för första gången på flera år.

Förr om åren fick man runt 25 feta, fina abborrar i varje nät. Och förväntningarna var skyhöga när vi rodde ut och tog upp näten härom morgonen.

Resultat: en abborre och en strömming. Och några tångruskor.

Inte ens Jesus lär ha kunnat mätta sex personer med det.

Farfar med en strömming och en ynka abborre.

Det var lättrensat. Och alla som nån gång rensat fisk vet hur lite man får kvar när abborren är färdigrensad. Så det blev en sjättedels abborrfilé och lika mycket strömming per person som smaktugga före middagen.

Sen då?

ANNONS

Jo, Penny gav sig ju inte! Med lite hjälp av farmor svängde hon ihop små aptitretare på nolltid. Allt var utsökt. Varpå ett paket köpefisk (lubb, jättegod) plockades fram ur kylen.

Att det råkade smyga sig in några dammsugare och ett par av Pennys och hennes mammas hembakta chokladmuffins (se recept i bloggen den 24/3) på cocktailbrickan gjorde den bara mer exklusiv, eller hur? Det gick utmärkt till farfars draja.

Om sen Penny blir kallskänka eller kock när hon blir stor och lillebror Ted nånting inom sjukvården, så är farmors och farfars framtid räddad, det är väl allt som behövs…

Missa inte: När åt du lapskojs senast? News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS