A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Är du över 60 och äger din bostad? Här är fem möjligheter du inte får missa!

Glada pensionärer vid datorn

Vad många inte tänker på är att det i ens bostad kan finnas stora ekonomiska värden. Värden som man kan utnyttja för att få mer pengar i plånboken varje månad. Här listar 60plusbanken fem olika möjligheter som du som bostadsägare inte får missa.

News55
Läs mer om vad 60plusbanken kan göra för dig som senior här  

Fastighetsmarknaden har under många år gått starkt. Officiell statistik visar att priserna på villor, rad- och kedjehus har mer än fördubblats sedan 2005 och bara det senaste året har villapriserna, pandemin till trots, stigit med 15 procent.

Om man lägger samman bostadsmarknadens utveckling och det faktum att många pensionärer kan uppleva ekonomin som en utmaning uppenbarar sig också möjligheter. Statistik visar nämligen att 76 procent av alla över 60 år äger sitt boende i Sverige.

Det finns alltså en stor grupp pensionärer i Sverige som äger sin bostad där den densamma är högt värderad samtidigt som lånen ofta är på låga nivåer. Vad många inte tänker på är att detta är något som man kan dra nytta av och som i förlängningen kan ge ekonomiska möjligheter.

Utnyttja värdet i bostaden och få ut mer pengar i månaden

Om man exempelvis vill renovera sin bostad eller ta lån till andra typer av investeringar säger bankerna ofta nej – trots att man har en stabil (om än låg) pensionsinkomst och en bostad som är högt värderad. 

Detta blir lätt problematiskt och som en lösning på problemet har 60plusbanken tagit fram Nya Seniorlånet. Med Nya Seniorlånet kan du som 60+ helt enkelt frigöra pengar ur din bostad och nyttja till det som du behöver.

– Många seniorer har kapital som är låst i bostadens värde. Dessa pengar kan behövas i plånboken under pensionen och då finns det smarta sätt att utnyttja värdet samtidigt som man bor kvar, säger Ulrica Nordvall, Head of Marketing på 60plusbanken.

Fem förmåner du kan utnyttja som bostadsägande senior

För att du som senior och äger din bostad ska ha möjlighet att dryga ut din kassa och på så sätt få lite mer att leva på varje månad ger 60plusbanken dig här fem konkreta tips och fördelar som du kan dra nytta av.

  1. Dra nytta av bostadens värde och få ut mer pengar i plånboken varje månad – värdet på bostäder har under de senaste åren skjutit i höjden. Du som pensionär kan förfoga över högt värderade tillgångar. 60plusbanken har därför tagit fram Nya Seniorlånet som på ett smidigt sätt hjälper dig att få mer pengar i plånboken där du just kan dra nytta av detta.
  2. Titta om du är berättigad bostadstillägg – håll utkik och var noggrann med vilka tillägg eller bidrag du som senior har rätt till. Vad många inte tänker på är att man kan ha rätt till bostadstillägg även om man äger sin bostad. 
  3. Hyr ut ditt fritidshus – äger du ett fritidsboende kan du ofta tjäna pengar och få extra inkomster genom att hyra ut det. Att semestra i Sverige är kanske hetare än någonsin och att hyra ut ditt hus som eventuellt står tomt kan snabbt göra ekonomisk skillnad.
  4. Håll koll på seniorrabatter – butiker och företag erbjuder ofta specialrabatter för dig som senior och i relation till din bostad. Här finns det pengar att tjäna på ett enkelt sätt. Håll utkik efter seniorrabatter!
  5. Sälj prylar du inte använder – många har prylar och saker som de kanske glömt bort att de faktiskt äger. Din gräsklippare eller gamla soffa kanske behöver nya ägare? Internet har dessutom gjort det väldigt enkelt att snabbt sälja begagnade föremål som du kan tjäna pengar på.  

Här hittar du allt du behöver om 60plusbankens Nya Seniorlånet

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.