A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Bengt, 74, vann drömbilen på en nitlott

74-årige pensionären Bengt trodde att telefonsamtalet var ännu en säljare som ville lura på honom någonting han knappt behövde. Men det visade sig vara ett samtal som gjorde Bengt till en riktig vinnare.

News55

Bengt lever ett rikt och omväxlande liv. Varje vecka träffar han gänget som han snickrar och renoverar hus tillsammans med. Han gillar också att lyssna på jazz och har blivit husfotograf på en jazz- och bluesklubb i Örnsköldsvik. Men var och varannan dag ringer de. Säljarna. Och de har blivit allt smartare med åren. Nu ringer telefonen igen och Bengt svarar. ”Talar jag med Bengt?” undrar en kvinnoröst.  Bengt tar ett andetag och svarar sedan lugnt: ”Ja, det gör du”.  Hon utbrister förtjust: ”Då får jag säga GRATTIS! För du har vunnit drömvinsten!” Bengt tittar ut genom fönstret och tänker att det måste vara någonting lurt.

– Jag hade onda aningar om att någon ville skoja, berättar Bengt.

Den som ringer är inte alltid en skojare

Kvinnan börjar tala om Miljonlotteriet och Bengt som sedan drygt tio år prenumererat på skraplotter från detta lotteri lyssnar noga. Varje månad kommer kuvertet med fyra lotter. Vinstlotterna sparar han och byter mot vinstvaror. För det är så man gör. För några år sedan löste Bengt in sina vinstlotter mot en liten tv. Och resväskan på hjul är också en vinst från Miljonlotteriet.  Så hon som ringer är alltså ingen skojare, inser Bengt.

Kvinnan i den andra luren fortsätter på sitt glada sätt. Hon berättar att hon är en ”drömcoach” och att Bengt har kammat hem drömvinsten på en nitlott. För dem som är bekanta med Miljonlotteriet är vinst på nitlotter ingenting konstigt. Man sparar dem och registrerar dessa på Miljonlotteriets hemsida för en chans att vinna igen, ungefär som en artist i Melodifestivalen kan gå vidare till andra chansen.

– Det är klart att man blir upprymd. Jag vann en ny bil på en nitlott, säger Bengt glatt.

En ny favoritbil med extra allt

Några dagar senare kommer brevet som bekräftar att Bengt har vunnit en valfri bil till ett värde av 500 000 kr. För Bengt, som alltid kört Volvo, är valet enkelt. Han beställer en Volvo XC40 och vinstsumman gör att Bengt kan addera all extrautrustning han önskar: Lädersäten, parkeringskamera och ”allt modernt som finns idag”.

Inom kort kommer bilen att levereras till den lokala bilhandlaren i Örnsköldsvik. Snart kan Bengt styra sin nya bil mot Stockholm där barnen och barnbarnen bor, vilket också är halvvägs till sommarstugan strax utanför Varberg. Det är en långresa han ser mycket fram emot. I väntans tider ligger snön kvar och telefonen fortsätter alltjämt att ringa.

– Bara för en timme sedan ringde en kvinna och ville sälja böcker om rymden. Men det finns ingen anledning att vara dum mot dem som ringer. Damen med rymdböckerna var glad över att jag överhuvudtaget lyssnade, säger Bengt.

Vill du också bli en vinnare? Pröva lyckan på Miljonlotteriet

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.