A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Bonniers Bokklubb tipsar: Hjärtevärmande läsning om 1950-talets Sverige

Lätta ditt hjärta är tredje delen i Karin Wahlbergs älskade romanserie om människorna kring lasarettet i Ekstad under 1950-talet.

News55

Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska. Hon vill vara en person som kan göra skillnad för andra människor. Hon ser till och med fram emot att få arbeta över. Glänsande barnkroppar, blod och fostervatten, uppdraget känns både påtagligt och livsbejakande.

Sjuksköterskebristen, den eviga, härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin drar en lättnadens suck när hon får tag i en ny sköterska till sin avdelning även om hon känner sig lite tveksam till syster Katjas kvalifikationer. Var kommer hon ifrån egentligen?

Lilla Marianne som bara går i andra klass oroar sig för mamma Sonja. Oftast ligger hon i soffan när Marianne kommer hem från skolan. Sonja får medicin från sjukhuset och är trött, så trött. Tant Nancy hjälper henne och ett par gånger har ambulansen fått hämta henne.

Köp Lätta ditt hjärta av Karin Wahlberg för endast 159 kr

Har du abstinens nu när första säsongen av TV-serien ’Vår tid är nu’ är slut? Då är några njutningsfyllda stunder med Lätta ditt hjärta det perfekta botemedlet! 

Foto: Magnus Liam Karlsson
Foto: Magnus Liam Karlsson

Om Karin Wahlberg

Karin Wahlberg debuterade med kriminalromanen Sista jouren 2001. Hon arbetade då heltid som gynekolog och förlossningsläkare på Universitetssjukhuset i Lund. Debuten blev en succé och fler böcker efterfrågades snabbt av publiken. Idag – över 15 böcker senare – så kombinerar Karin författarskapet med deltidsjobbet som läkare på kvinnokliniken på Gotland.

”Jag har tagit det som en utmaning att försöka beskriva sjukvården inifrån så att de som arbetar inom vården känner igen sig, och de som står utanför får en inblick. Denna komplexa verksamhet inom vars väggar allt kan ske. Smärta, oro och död, men även glädje och lättnad präglar innehållet i alla mina böcker. Och det alldeles vanliga trasslet som allt arbetsliv innehåller.”

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!