A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Bonniers Bokklubb tipsar: Historia, gåtor och romantik i perfekt harmoni!

Vågornas viskningar - en episk historia om kärlek och svek som fångar läsaren från första sidan. Köp den här till marknadens lägsta pris!

News55

Året är 1905. Christy är 65 år gammal och har alltid drömt om att resa från hemmet i Tasmanien till den vilda och vackra ön Skye i Skottland, där hon föddes. Nu har hon äntligen bestämt sig för att resa. Hon vill uppleva den storslagna naturen och den dramatiska kusten i sitt hemland.

När färjan stävar in i viken tornar slottet Dunvegan upp sig. Åh, det är magnifikt! Det ser ut som ett sagoslott, menar den sjuttonåriga Kathryn. Men Christy har nära till tårarna och undviker att se på det förhatliga slottet. Varken Christys dotter Ann eller det älskade barnbarnet Kathryn känner till Christys mörka förflutna. Ska hon våga berätta? Ju närmare de kommer, desto fler bitterljuva minnen som länge legat begravda, väller fram inom henne. Minnen som snart kommer att förändra de tre kvinnornas liv för alltid.

      ERBJUDANDE: Köp boken här till lägsta marknadspris

Det ingen av dem heller vet är att någon hemma i Australien samtidigt smider planer. En bitter fiende till Christys släkt tänker förgöra allt som de genom årtionden byggt upp: farmen, vingården och familjens företagsimperium…

Vågornas viskningar är ännu en episk och känslosam berättelse av den australienska författaren Tamara McKinley. En blandning av kärlek och svek som utspelar sig på den förtrollande ön Skye och i det avlägsna Tasmanien och fångar läsaren från första sidan.

Tamara McKinley berättar själv:
”Jag läste en bok av Peter May som heter The Entrance, som nämnde migrationen av skotska torpare från deras hemland till Kanada. Jag bestämde jag mig för att ta redan på mer om detta och upptäckte att en stor grupp även hade skickats till Tasmanien, där jag är född och uppvuxen, under väldigt hemliga förhållanden. Det var då jag kände att jag hade en ny berättelse på gång.

      ERBJUDANDE: Köp boken här till lägsta marknadspris

Jag har själv ingen annan koppling till Skottland, än min kärlek till landet för dess skönhet och storhet. Ön Skye är en av de vackraste platserna på jorden, men den har upplevt fruktansvärda fall av att människor blir bortkörda från sitt land och lämnade som hemlösa och att svälta. De människorna hade två val; stanna och se sina älskade dö, eller att ge sig iväg på smutsiga, läckande fartyg till Kanada, Amerika eller Australien där de sedan var tvungna att arbeta av sin skuld för resan. Många dog innan de kom fram men de som överlevde skapade till slut nya liv för sig själva och blev ganska välmående. Deras historier väckte verkligen min fantasi och blev grunden till Vågornas viskningar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!