A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Bosse Petersson: Det här krävs för att få 13 rätt på Stryktipset

News55 har intervjuat fotbollsprofilen Bosse Petersson om framgångarna på Stryktipset, saknaden efter sin pappa fotbollsprofilen Ingvar ”Mysing” Petersson och om hur fotbollen kan bidra till ett bättre samhälle. Nu söker han fler erfarna tippare som kan bli seniora rådgivare åt Stryktipset.

News55

Med sina över 50 år i den svenska fotbollsrörelsen vill fotbollsprofilen Bosse Petersson medverka till att alla med erfarenhet och kompetens ger något tillbaka, inte minst till kommande generationer. Och med en pappa som spelade sex säsonger i Djurgårdens A-lag och vann SM-guld 1955 innan han la skorna på hyllan vore det väl rätt konstigt om inte fotbollsintresset också hade gått i arv till Bosse.

– Självklart påverkade det mig mycket att ha en far som spelade allsvensk fotboll. Drömmen om att själv få springa in på Råsunda Fotbollsstadion som allsvensk spelare fanns tidigt i mitt huvud som en motivationsfaktor, säger Bosse Petersson.

Men det var inte bara intresset för fotboll som far och son delade. Lika stor del av vardagen tog intresset för Stryktipset och redan som liten fick Bosse vara sin fars högra hand. Tipset var en viktig del av tillvaron hemma i lägenheten i Gubbängen utanför Stockholm.

–  Min uppgift var att varje tisdag efter skolans slut hämta tipskupongen hos tobakshandlaren på Bordsvägen. Han gillade inte grabbar så det var alltid med en viss skräck man bad om veckans kupong. Sedan blev det två dagar av samling vid köksbordet, kupongen skulle färdigställas och lämnas in senast 18.00 på torsdagar.

Fyra egenskaper krävs för alla rätt

Bosse Petersson har ärvt sin pappas tippar-gener och har lyckats pricka in 13 rätt flera gånger. Enligt Bosse är det fyra egenskaper som krävs för att man ska lyckas med Stryktipset: kunskap, mångårig erfarenhet, magkänsla och tur.

– Kunskapen kräver många timmar av pluggande. Erfarenheten kommer med åren och med min mer än 60-åriga relation med Stryket så finns det där ett gott självförtroende när kupongen ska fyllas i. Magkänslan är mycket relaterad till mitt eget fotbollsspelande, man känner lite kring hur lag och spelare tänker inför kommande uppgift. Tur måste man ha i avgörande moment.

Det finns de som tycker att samhället har blivit för ungdomsfixerat och att erfarenhet är en underskattad egenskap. Bosse är en av dem. Nu slår han ett slag för erfarenheten och söker, tillsammans med Stryktipset, fler seniora rådgivare som kittlas av svårigheten, plinget i rutan och känslan av att gå från 7 rätt i halvlek till 13 rätt med en minut kvar av matcherna.

– En senior stryktipsare ska med sin erfarenhet erbjuda alla fyra egenskaperna i en oskiljaktig enhet. Det är vad vi seniora rådgivare kan förmedla till framtiden, det vill säga till nästa generations tippare som precis som jag älskar den utmaning som Stryktipset ger.

Vill utveckla svensk fotboll både sportsligt och humanitärt

Precis som Bosse vill en senior rådgivare dela med sig av sin erfarenhet och sina kunskaper. En senior rådgivare delar också kärleken till fotbollen och ser hur den bidrar till ett positivt samhälle. Tron på det goda inom fotbollen fick Bosse med sig från barndomen där sunda värderingar och ett aktivt föreningsliv var Bosses räddning i en tuff uppväxtmiljö. 

Och än i dag är saknaden efter pappa Ingvar stor, berättar Bosse Petersson.

– ”Mysing” var inget språkgeni och hans uttal av Leicester och Ipswich fungerar fortfarande som en lustfylld kommunikation oss emellan. När dessa lag dyker upp på dagens kuponger så lyfter jag alltid huvudet mot himlen och säger ”Läsester” och ”Ischwish”, säger Bosse Petersson med ett leende.

Har du vad som krävs för att bli senior rådgivare på Stryktipset?

Testa dig själv i vårt quiz nedan eller ansök direkt genom att skicka ett mail till [email protected], där du berättar om dig själv eller den du nominerar och varför ni skulle passa bra för uppdraget.

Läs mer om uppdraget som senior rådgivare här


Hela den här sidan är en annons från Svenska Spel

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!