A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Bytet från hus till lägenhet blev ett lyckokast: ”Det är helt perfekt”

Ove och Inger. Foto: Bonum

De bytte huset mot en Bonum-lägenhet – och har inte ångrat en sekund. Nu har Ove och Inger Sandberg ett råd till andra som står i valet och kvalet: – Våga ta steget till det enkla, där man inte behöver oroa sig över något, säger Ove.

News55

Ove och Inger Sandberg dukar upp för lunch på den inglasade balkongen. Deras kinder är fortfarande rosiga efter en golfrunda, men de ser lyckliga ut när de blickar ut över grannskapet.
– Det bästa med flytten är att vi har kommit så nära golfbanan, eftersom det är vårt gemensamma intresse. Vi är där minst fyra dagar i veckan och nu slipper vi ta bilen, berättar Ove.

För ganska exakt ett år sedan inledde de en ny fas i livet. Efter att ha bott 23 år i hus gick flyttlasset till en nybyggd Bonum-lägenhet i centrala Örebro. Brf Pepparmyntan består av 47 lägenheter som är till för personer där minst en i hushållet har fyllt 55 år.

Trodde de skulle sakna huset

Inför flytten hade paret ångest kring förändringen, vilket var fullt förestående. Nu när de har bott i lägenheten i ett år har Ove fått perspektiv på funderingarna som han och hustrun hade.

– Man är alltid tveksam när det är dags att flytta. Vi trodde att det var mycket vi skulle sakna, som att gå omkring i trädgården eller pyssla med huset. Men enda sedan vi flyttade har vi inte känt av det ett dugg. Det var en obefogad oro från vår sida, säger Ove och skrattar.

Här kan du läsa mer om Bonum

Istället kände de sig hemma direkt. Närheten till naturen, stadslivet och golfbanan var perfekt för det aktiva paret. Bonum-konceptet innebär också att en särskild Bonumvärd arrangerar aktiviteter för de boende i föreningen, eller hjälper till med praktiska saker i lägenheterna. Något som ökar sammanhållningen på Pepparmyntan.

– Vi har en fin baksida med ett orangeri. Där har vi deltagit i en del aktiviteter, fikat och donat. Det har varit jättetrevligt, säger Ove.

Gamla vänner blev nya grannar

Ove och Inger är 65 respektive 64 år och är fortfarande pigga i kroppen, så de reder sig själva. Inför framtiden är det en trygghet för paret att Bonumvärden finns tillgänglig.

– Det är många här som är lite äldre och redan nu drar nytta av bekvämligheten som Bonumvärden innebär. Man tror ju alltid att man själv kommer klara sig, men när vi blir äldre kommer vi också behöva mer hjälp förstås, gissar Ove.

Som om boendet inte var trevligt nog fick Ove och Inger, av en slump, ett par gamla vänner som grannar.

– De var här på en visning och såg våra namn på dörren. Så de knackade på och kom in till oss. De tyckte lägenheterna var jättefina, så nu bor de bara några dörrar bort. Det är helt perfekt, säger Ove.

Att byta huset mot en lägenhet efter 23 år var ett stort steg, men blev ett lyckokast för paret. Till andra som är i samma sits har Ove några avslutande visdomsord.

– Våga ta steget till det enkla, där man inte behöver oroa sig över saker som att måla om huset eller fixa trädgården. Det är bättre att göra det när man fortfarande är pigg. I ett hus samlar man på sig så många onödiga prylar genom åren, nu vet vi precis vad vi har i våra skåp och lådor, säger han med ett skratt.

Här kan du söka Bonum-lägenhet

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!