-
+

Hela denna artikeln är en annons

Därför ska du inte lämna passet på hotellrummet

Det är vanligt att vi håller koll på plånboken på semestern för att undvika ficktjuvar. Men vad händer med ditt pass som lämnats kvar på hotellrummet? Om känslig information hamnar i fel händer kan du bli utsatt för en ID-kapning.

News55

Eftersom personuppgifter är känslig information är det viktigt att hålla uppsikt över ID-kort, pass eller kreditkort när du är ute och reser. Många håller ofta hårt i handväskan eller plånboken när man går på stan för att undvika ficktjuvar. Men glöm inte bort att skydda passet på samma sätt.

Beställ UC ID-skydd idag och slipp oroa dig för bedrägerier!

På semestern har man ofta många handlingar och papper med sig som innehåller personlig information. Det kan vara en bokningsbekräftelse med namn och andra personuppgifter, ett pass eller till och med en dator. Tyvärr har man oftast dålig koll på vem som har tillgång till hotellrummet och bör därför vara försiktig. Lämna inte värdehandlingar på hotellrummet om de inte förvaras i säkerhetsboxar. Lämna inte heller ifrån dig dessa handlingar till någon som du inte med säkerhet kan lita på.

“Att kapa någons identitet är enkelt”

ID-kapningar är något som drabbar tusentals svenskar varje år och kan påverka dig och din ekonomi negativt under en lång period.

– Att kapa någons identitet är enkelt. Har förövaren exempelvis fått tillgång till ditt personnummer är det lätt att få kontroll över din identitet. Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador säger Victoria Preger, marknadschef på UC.

Så fungerar UC ID-skydd

Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Vid en eventuell ID-kapning kan du i vissa fall få hjälp via din hemförsäkring, men det är viktigt att du kollar vad just din hemförsäkring täcker. I många fall kan det vara att en hemförsäkring endast hjälper dig efter att brottet har begåtts. Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador. När någon uppgift i din kreditupplysning ändras får du ett sms eller ett mail med information, vilket gör att du snabbt kan agera, oavsett var du befinner dig i världen. Skulle du trots detta bli utsatt för en ID-kapning finns det hjälp att få, dygnet runt, via telefonassistans.

– ID-stölder hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår en försäkring i UC ID-Skydd där du kan få ersättning med upp till 100 000 kronor för att täcka eventuella kvarstående skulder efter en ID-kapning, säger Victoria Preger.

Läs mer om vad du kan göra för att skydda din identitet i sommar!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss