A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Därför ska du upprätthålla en god munhälsa

Att ta hand om sina tänder är inte bara viktigt för att ha en god tand- och munhälsa utan även för den allmänna hälsan. Tandläkaren Olof Thörne hjälper sina patienter med att upprätthålla en god munhälsa för en enklare vardag.

Story Media

– Dålig munhälsa kan leda till hjärt- och kärlsjukdomar, det vill jag hjälpa till att motverka.

Är du nyfiken på Olof Thörnes arbete? Läs mer här

Olof Thörne har arbetat som tandläkare i snart 40 år och har under den tiden sett hur tandvården utvecklats och intresset för den.

– Svenskarna har insett hur viktig tandvården är för även den allmänna hälsan och i takt med det har även nya tekniker uppstått som förbättrar tandvården i dag, säger specialisttandläkaren Olof Thörne.

Framtidens tandvård

För Olof Thörne är det viktigt att följa med i den tekniska utvecklingen och applicera nya tekniska framsteg i tandvården. Ett exempel är att han på sin klinik använder sig av digitala avtryck istället för fysiska. Med hjälp av avtryck kan tandläkare göra en kopia av tänderna som sedan används till framställning av exempelvis en krona.

– Många klinker tar än i dag fysiska avtryck, men det digitala är mycket mer effektivt, berättar Olof Thörne.

Det som underlättar med digitala avtryck, är att du snabbt och smidigt tar en tredimensionell elektronisk bild av käkar och tänder för att sedan mata in informationen i ett system som framställer den protes eller krona som behövs.

– Istället för att lämna över ett fysiskt avtryck kan jag med ett klick skicka iväg en datafil. Därefter tillverkas kronan på labbet och vi får en fysisk leverans tillbaka till oss. Förut var det mycket besvärligare att ta fram en krona.


God munhälsa = god allmän hälsa

I dag är svenskar måna om sina tänder och vill upprätthålla en god munhälsa. I takt med att allt fler har förstått hur viktigt det är att sköta sina tänder även för den allmänna hälsan har tandvården också utvecklats. Det gamla hederliga tipset 2- 2 -2 är dock ständigt aktuellt.

– Du ska borsta dina tänder två gånger om dagen, i två minuter, med två centimeters tandkräm på tandborsten.

Även om du sköter dina tänder noggrant är det viktigt att göra en tandundersökning då och då. Vill du kolla upp hur dina tänder mår eller genomföra en estetisk behandling kan du smidigt boka en tid hos Olof Thörne. Här erbjuds allmäntandvård med specialinriktning på rotfyllningar och estetisk tandvård.

– Till oss är alla välkomna, och du behöver ingen remiss för att boka en tid.


Hos oss får du ett varmt personligt bemötande och vi månar mycket om våra patienters tandhälsa. Tandläkare Olof Thörne har över 30 års erfarenhet och vi erbjuder förutom allmäntandvård med specialinriktning på rotfyllningar även estetiska behandlingar.

Vår klinik finns tillsammans med Linnétandläkarna på Östermalm i Stockholm. Detta är en klinik där flera specialisttandläkare arbetar. Tillsammans kan vi därför erbjuda våra patienter all typ av tandvård.

Läs mer här!

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.