A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Annette, 70, har boxats i fyra år: "Ålder är oväsentligt!"

Pensionen kan innebära en nystart i livet, en chans att förverkliga sina drömmar. – Det är en fantastisk känsla att i mogen ålder göra något man aldrig hade tänkt sig att man skulle klara av, säger Annette Rönnqvist, 70, som har boxats i snart fyra år.   I Narva Boxningsklubbs lokaler i Stockholm har en grupp seniorer tagit över […]

News55

Pensionen kan innebära en nystart i livet, en chans att förverkliga sina drömmar.
– Det är en fantastisk känsla att i mogen ålder göra något man aldrig hade tänkt sig att man skulle klara av, säger Annette Rönnqvist, 70, som har boxats i snart fyra år.

 

I Narva Boxningsklubbs lokaler i Stockholm har en grupp seniorer tagit över golvet. Två gånger i veckan träffas de här för att utmana varandra i boxning.

Annette Rönnqvist drämmer till säcken som far iväg och kommer tillbaka med full kraft. Hon möter upp med hela kroppen. Annette har tränat boxning i snart fyra år men lusten att boxas hade funnits där långt innan.

“Det fick bära eller brista”

– Min ena dotter har hållit på med kampsport i flera år, jag har gått på hennes matcher och känt mig lockad att själv testa något liknande. Men det tog lång tid innan jag vågade ta steget och testa själv. Det fick bära eller brista, säger Annette Rönnqvist.

Något som varit viktigt för henne är den uppbackning hon fått av sina döttrar, för till skillnad från andra har de aldrig ifrågasatt hennes intresse.

– “Men inte kan väl du som är äldre hålla på med boxning”, säger vissa. Men om de kom ner till klubben skulle de se att ålder inte spelar någon roll, säger Annette.

Vad drömmer du om?

Vare sig du drömmer om Atlantsegling, att ta körkort eller att börja boxas är pensionen en chans att testa nytt. På if.se/nybörjardrömmar kan du hitta inspiration och information för dig som nybliven pensionär.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!