A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Du kan bli av med dina byxor vid skilsmässa

Både små vardagsproblem och stora livshändelser kan påverka din privatekonomi. I podden ”Över lag med Sara och Kent” får du råd och tips om allt från äktenskap och särkullbarn till skilsmässor och testamente.

News55

Undrar du om det finns ångerrätt för äktenskap? Eller om du får behålla byxorna vid en skilsmässa?  Funderar du på att flytta till ett annat land och vad man i så fall bör tänka på? Är det någon skillnad mellan att vara gift eller sambo i en familj med särkullbarn? Och vem behöver egentligen ett testamente?

Dessa och många andra frågor kring privatekonomi och juridik får du svar på i ”Över lag med Sara och Kent”, en podd om privatekonomi och juridik.

Podden leds av Sara Axelsson och Kent Andersson som ansvarar för den privatjuridiska rådgivningen respektive skatterådgivningen på Söderberg & Partners. En gång i veckan diskuterar de både hur små vardagsproblem och stora livshändelser kan påverka din privatekonomi.

Hur föddes idén till podden?

– Jag vill gärna ta åt mig äran men jag tror faktiskt det var Kents idé! Sedan räds vi inte att få lite 15 minuter av fame så jag var inte sen att haka på, säger Sara.

– Vi hade en längre tid diskuterat och funderat kring att göra någon slags kombination mellan våra två kompetensområden, säger Kent och berättar att eftersom familjerätt och skatterätt återkommande krokar i varandra (”ibland med en smäll och ibland smidigt som en tvål i badet”) höll det först på att bli en hel föreläsningsturné.

– Vi har gemensamt en vilja av att dela med oss av vår kunskap på ett lättbegripligt sätt. Samtidigt är vi två personer som jobbar väldigt mycket och vi ville nå en bred front vilket gjorde att vi startade en podd istället, säger Sara och fortsätter:

– Vi är inte bara två kollegor som startar en podd utan två vänner som vill göra något roligt ihop vilket jag tycker verkligen kommer fram i podden. Den är varm och hjärtlig samtidigt som den är rivig.

Finns det någonting som ni trots vänskapen stör er på hos varandra?

– Att Saras talorgan verkar kicka in ofelbart så snart jag säger något.

– Kent får ibland lite tunnelseende i sina egna tankar om hur något ska göras, men det är i och för sig inget som skrämmer mig att säga emot!

Både Sara och Kent har sina favoriter bland de avsnitt de hittills hunnit spela in. Sara är särskilt förtjust i programmet som handlade om att bli sambo:

– Dels för att vi vågar att inte vara så strikta i våra diskussioner och egentligen inte bryr oss om vad andra jurister skulle tycka om att vi pratar lite utanför boxen. Sedan är det såklart väldigt roligt att vi gillar att bjuda på oss själva vilket gör att vi hänger ut våra familjemedlemmar titt som tätt!

– Gåvoavsnittet var nog ett av de roligaste men det om skilsmässa var kul det också, för att inte säga att vi överlag haft väldigt roligt när vi spelat in avsnitten, säger Kent.

Alla avsnitt av ”Över lag med Sara & Kent” är tillgängliga via iTunesPodbean och på soderbergpartners.se

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!