A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Därför upptäcker allt fler svenskar Dacia Duster

Dacias Duster har blivit allt vanligare på svenska vägar. Den enkla förklaringen är att en robust och rymlig bil inte längre behöver kosta så mycket. Är du ute efter en ny och pålitlig bruksbil är Duster väl värd en provkörning.

News55

Allt fler önskar en rymlig bil som klarar livets alla utmaningar. Genom sin mångsidighet, kraft och körglädje vinner Duster allt fler svenskars hjärtan. För dig som är öppen för nya bekantskaper kan Duster förändra ditt sätt att se på bilar och bilmärken. Inte bara för Dusters förmånliga prissättning utan också för dess prestanda och komfort.

– Det är en verkligt bra bruksbil med bra terrängegenskaper. Och så kan den dra 1500 kilo på släp, vilket passar häst- och båtägare, berättar Anna Constantien på Dacia.

Med andra ord klarar den fyrhjulsdrivna Duster inte bara alla typer av transporter, utan också den allra sista biten – genom skogen, till stranden och hela vägen fram till stugknuten. Att markfrigången är hög (21 cm) är inte bara fördelaktigt vid terrängkörning utan gör det också lättare att kliva in och ut ur bilen, oavsett var man befinner sig. Lastutrymmet (475 liter) är stort redan från början men kan enkelt bli mer än tre gånger så stort med fällda baksäten (1636 liter). Den breda bakluckan gör det också enkelt att lasta i och ur.

Stabil och trygg i alla väglag

Duster är skapad för trygghet. Vid risk för halka maximeras väghållningen genom AUTO-läget som fördelar motorns drivkraft mellan fram- och bakaxel. Lägg därtill att Duster har ABS, som hindrar att hjulen låser sig vid kraftiga bromsningar, och EBS antisladdsystem som standard. I framsätet finns dubbla krockkuddar för såväl förare som medpassagerare. Tryggheten sitter också inbyggd karossen som garanterar att alla i bilen sitter skyddade.

Mycket bil för pengarna

Duster är iögonfallande väldesignad, även i kupén. Inredningsmässigt kan bilen sammanfattas som stilfull och smart. Med hjälp av den stora pekskärmen hanterar du enkelt GPS, telefon och vad du vill lyssna på.

Vad gäller motorer finns flera valmöjligheter. Den starkaste motorn på 125 hk är idealisk för dig som kör mycket i kuperade områden eller ofta kopplar på häst- eller båtsläpet. Föredrar du dieselmotorer finns en kraftfull sådan på 109 hk. Gemensamt för Dusters alla motoralternativ är att de möjliggör körglädje utan att driftskostnaderna skjuter i taket.

– Köper man en Duster får man en riktigt bra bil utan att lägga ut en förmögenhet. Istället kan man lägga pengarna på sina andra intressen, säger Anna Constantien på Dacia.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!