A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

En hemester full av möjligheter

Kvinna läser tidningar digitalt
Kvinna läser tidningar digitalt

Hemester är ordet på allas läppar i år – mitt i en rådande pandemi är vi många som väljer att hålla oss hemma under semestern. Men, även i tider av isolering, reseförbud och social distansering vill de flesta av oss givetvis hänga med i vad som händer i världen, och även ha möjlighet att odla nya intressen och kunskaper. Dessutom är det extra viktigt just nu att hitta nöjen och stimulans i hemmets lugna vrå.

News55

Tidskrifts-appen Readly är en väg till såväl omvärldsbevakning som till nya intressen och nöjen. Med 5 000 internationella såväl som svenska magasin i 35 kategorier finns gott om möjligheter att fördjupa sig i allt från trädgård och mat till jakt och sport.

– Vi tror att magasinläsning kan spela en mer avgörande roll än någonsin i dessa utmanande tider. Istället för att tillbringa extra tid på att skrolla i sociala medier, titta på virala videor eller spela mobilspel kan magasinläsning ha en mer tillfredsställande effekt som håller både kropp och sinne i form, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef på Readly.

Artiklar som till exempel Bästa tipsen för en välmående trädgård, Godaste efterrätterna med smaker från Europa eller Hemmapyssel vid hemsemester – som alla finns på Readly – kan till exempel vara en bra utgångspunkt för ett nytt projekt i sommar.

Magasinläsning kan användas för att upptäcka nya intressen, lära sig nya saker, bli underhållen eller bara koppla av. Under dessa tider är det också tydligt att vi alla har ett stort intresse av att hålla oss uppdaterade med djupläsning om corona-viruset – vilket går att ta del av i många tidningar just nu, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef, Readly. 

En annan aspekt av pandemin är att besöket till butiken och tidningshyllan inte känns lika enkel och självklar. Allt fler väljer därför att läsa magasin och nyheter digitalt för att undvika smittspridning på offentliga platser. En liten notis kommer till dig som prenumerant på Readly när ett nytt nummer av ditt favoritmagasin finns tillgängligt, och en hel del smarta funktioner gör den digitala läsningen till och med enklare och smidigare än pappersformatet.

 • I Readly kan man zooma in och förstora texten vilket uppskattas av många. Sökfunktionen gör att du kan söka på ord, ämnen eller magasinstitlar. Och att man kan bokmärka artiklar underlättar när du vill hitta tillbaka till det där bullreceptet eller dagens TV-tablå, säger Daniel Hamrin, innehållschef på Readly, och tillägger att Readly faktiskt även kan verka hälsofrämjande i tider av isolering.
 • Det är viktigt med hjärngympa och man kan nu förutom att läsa tidningar i Readly också lösa korsord och sudoku i magasinen.

Möjligheten att läsa magasin, lösa korsord och sudoko digitalt är en vinst för oss läsare – men det är också en vinst för kommande generationer. Den miljömässiga besparingen vi gör genom att slopa papperstidningar är enorm.
– Vår ambition är att föra magasinens magi in i framtiden så att kvalitativt redaktionellt innehåll förblir något som många kommer i kontakt med uppskattar och som därmed lever vidare utan att skada klimatet, säger Daniel Hamrin.

Följ med i nyheterna genom magasin som GT, Kvällsposten och Expressen, prova nya konster i köket med hjälp av Elle Mat & Vin och Allt om Mat, djupdyk i konsumentrådgivning i Råd & Rön eller starta nya projekt i trädgården med hjälp av Allt om trädgård. Möjligheterna är oändliga – och kanske kan hemestern bli en hållbar grund för nya intressen och talanger.

Tips på läsning för en inspirerande hemester

 1. Hitta smarta tips för hemmaträning och träningspass i träningsmagasin.
 2. Påbörja nya rutiner som daglig meditation och yoga med inspiration från hälsomagasin.
 3. Få smarta tips och råd från hem- och trädgårdsmagasin och få hjälp med växter och blommor under kommande månader.
 4. Glöm tid och rum och dyk ned i spännande artiklar i genrena True Crime, Vetenskap eller historia.
 5. Få matinspiration från det stora utbudet av matmagasin och prova nya recept.
 6. Hitta inspiration för att dekorera ditt hem genom att bläddra i de 140 hem- och inredningmagasin som finns hos Readly.
 7. Lär dig allt som finns att veta om elbilar.
 8. Organisera din ekonomi genom tips från experter i affärs- och finansmagasin och få tips om vilka smarta investeringar du ska göra nu.
 9. Träna hjärnan med sudoku eller korsord.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!