-
+

Hela denna artikeln är en annons

Så blev livet som pensionär roligare med extrajobb

Att rycka in och jobba några dagar eller veckor då och då blev räddningen för pensionären Steve Ingram. – När jag gick i pension blev livet tråkigt och jag var rastlös. Men genom extrajobb hittade jag tillbaka till glädjen, säger han.

News55

När Steve Ingram gick i pension var det som en tvärinbromsning. Omställningen från att ha haft dagarna intecknade med arbetsuppgifter till att inte ha något alls att göra blev svår att hantera.

– Hela första året som nybliven pensionär upplevde jag som en tråkig period i mitt liv. Jag hade inget vettigt att göra och rastlösheten bara växte, säger han.

Under sina yrkesverksamma år som grafisk formgivare och fotograf jobbade han som egen företagare. De sista åren innan pensionen fick Steve ett konsultuppdrag som omfattade en deltid på Swedbanks reklamavdelning.

– Uppdraget växte ganska snabbt till en heltid vilket gjorde att jag med tiden tappade alla mina andra kunder. När banken beslutade att outsourca reklamavdelningen var det dags för mig att pensioneras. Så att börja om med att bygga upp kundkretsen i min firma var det inget tal om – det skulle ha tagit för lång tid, säger Steve.

Vändningen efter första året som pensionär för Steve Ingram blev en annons från tjänste- och bemanningsföretaget Veteranpoolen som sökte pensionärer till extrajobb. Han tog genast kontakt och fick ganska snart sitt första knäck.

– Första jobbet var som trädgårdsarbetare. Det var skönt att gå upp på morgonen och veta att jag hade sysslor att utföra under dagen. Dessutom fick jag vara ute i friska luften, säger Steve Ingram.

Sedan dess har han hunnit jobba som chaufför åt ett skolkök där han körde ut mat till dagis och skolor samt jobbat i receptionen på medicinföretaget Medivir. En av de största fördelarna med extrajobben anser han är friheten att välja bland uppdragen – att både kunna tacka ja och nej.

­

­­­– Jag spelar gärna golf under sommarsäsongen och då vill jag inte jobba så mycket. Men resten av tiden jobbar jag gärna eftersom jag också får den sociala biten med arbetet, säger Steve Ingram.

På frågan om hur han tänker kring de extra pengar han faktiskt tjänar genom sina extrajobb svarar Steve:

– Jag jobbar egentligen inte för pengarna, även om det är trevligt med en extrapeng, utan för att träffa andra och ha något vettigt att göra om dagarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss