A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

5 skäl att välja den nya semestertrenden

För många är ordet semester synonymt med lata dagar vid stranden, poolhäng och så få aktiviteter som möjligt. Men idag väljer allt fler svenskar att semestra på ett sätt där svetten i pannan inte främst orsakats av solens värmande strålar. Istället har träning under ledigheten på senare tid blivit en het semestertrend, något allt fler researrangörer hakat på och som gjort att utbudet av träningsresor aldrig varit större.

News55

Idag finns skräddarsydda träningsresor på de flesta av världens mest populära resmål vare sig det handlar om Mallorca, Thailand, Kos, Lanzarote eller Gran Canaria. De motionsformer som lockar mest bland de som åker iväg på träningssemester är löpning, styrketräning och vandring men även cykling, golf och yoga är populärt.

Och det finns många anledningar till att välja bort slappandet i solstolen för intensiva träningspass en vecka eller två:

1. Du kan välja den typ av träningsresa som passar dig själv bäst – att komma i form på egen hand eller delta i gruppaktiviteter.

2. På de renodlade träningshotellen tillbringar du semestern med likasinnade och behöver inte vara rädd för att hamna bland röjiga chartersällskap.

3. Effektivare återhämtning. Dels handlar det om att kroppen återhämtar sig snabbare i värme än i kyla, men även att det på semestern inte finns en massa vardagssysslor att känna stress inför att hinna med.

4. Inte bara för träningsfreaks – idag finns resor för alla typer av motionärer vare sig du är peppad på triathlon eller en stillsam vandring i bergen.

5. Natur- och kulturupplevelserna – kommer som ren bonus ovanpå att du boostar dig själv fysiskt.

Vinn din drömresa

Visste du att vägen till din träningsresa kan vara minst lika pulshöjande? På Miljonlotteriet kan du vinna din drömresa.

Tack vare Miljonlotteriets överskott kan IOGT-NTO-rörelsen ge barn och vuxna stöd att komma till en trygg och drogfri miljö. Tillsammans har vi sedan år 2000 gett nära 2 miljarder kronor som omvandlats till trygga och bra verksamheter. Ditt lottköp gör skillnad i vardagen och räddar liv. Varje dag. Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!