A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

”För oss är assistansen helt avgörande”

Utan förvarning drabbades Sven-Olof av en stroke. På sjukhuset sa läkarna att han inte skulle överleva natten, men mot alla odds klarade han sig. Idag, femton år senare, fungerar livet – tack vare assistenterna. – Utan dem hade vi inte klarat oss, säger hans fru Lainy.

News55

Det var på väg till en hockeymatch som Sven-Olof, då 54 år, började bete sig konstigt. Han lyckades stanna bilen intill vägkanten med hjälp av Lainy, och fördes omedelbart till sjukhus. Sven-Olof överlevde, men komplikationerna från stroken gör att han idag behöver personlig assistans.

– Han har nästan helt förlorat förmågan att tala och behöver hjälp med alla grundläggande behov som att klä på sig, duscha, äta och kommunicera. För oss är assistansen helt avgörande och utan den hade varken jag eller Sven-Olof haft samma livskvalitet, berättar Lainy.

Vill du ansöka om personlig assistans? Kontakta Humana Assistans för att få hjälp

Kan leva ett aktivt liv – tack vare assistansen
Innan stroken arbetade Sven-Olof som kvalitetsansvarig på ABB och Flextronics och det stora teknikintresset har han kvar. Med hjälp av sina assistenter håller han sig uppdaterad och får dessutom möjlighet att testa produkter som han tycker är spännande. En av de senaste höjdpunkterna var när han fick provåka en Teslabil.

– Tack vare assistansen kan Sven-Olof leva ut sitt intresse. Han får också möjlighet att komma ut, träna, träffa vänner och fortsätta ha ett aktivt liv, säger Lainy.

Viktigt med rätt assistenter
Att hitta ett assistansbolag som tänker långsiktigt och som hjälper till med de juridiska frågorna har varit viktigt. Sven-Olof är kund hos Humana, där han haft samma assistenter i flera år.

– Humana har hjälpt oss i ansökningsprocessen och har varit fantastiska när det gäller att hitta rätt assistenter för Sven-Olof. Det är jag väldigt tacksam för, avslutar Lainy.

Vill du byta assistansbolag? Läs mer om Humana Assistans

 

 

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!