A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Frälsningsarmén fortsätter att hjälpa riskgrupper

Personer över 70 år, som tillhör en riskgrupp, får under coronakrisen hjälp av Frälsningsarmén med inköp av livsmedel, apoteksvaror och andra förnödenheter. Med en nystartad stödlinje får alla även en chans att prata av sig i sin ensamhet. Alltmer kontakt sker nu på distans och behovet av att prata om oroskänslor och existentiella frågor har vuxit.

News55

Annons

Annons

En av de värsta pandemier i modern tid har gjort att en stor del av befolkningen behöver hjälp. För Frälsningsarmén har arbetet handlat om att hjälpa dem som har det svårt och möta de nya behov som coronakrisen förorsakat. Det gäller allt från inköp av diverse förnödenheter och att värna om den äldre generationen till att ta kontakt med de som behöver stöd.

I Malmö delar Frälsningsarméns kår (församling) ut matkassar till uppemot 15-20 familjer i veckan och personer över 70 år får all mat levererad ända fram till dörren.

Hjälper med regelbunden kontakt

I Borås delar Frälsningsarméns kår ut matkassar till de som lever på marginalen. Mattias Blomberg, kårledare med ansvar för det sociala arbetet, säger i en artikel på Frälsningsarméns hemsida att det gäller utsatta familjer, men också äldre som har svårt att komma ut, de med psykiska ohälsa som sitter ensamma och isolerade i hemmet och de som är sjuka.

Frälsningsarméns lokala kårer tar hand om sina äldre medlemmar och bekanta genom att ha en regelbunden kontakt med dessa. Detta gör att ensamheten, som ofrivillig isolering innebär, kan lindras utöver att hjälpa till med diverse inköp.

Inte bara riskgrupper är rädda

Bertil Divert, kårledare för Frälsningsarmén i Malmö, säger i en artikel på Frälsningsarméns hemsida att även asylsökande och invandrare känner en stor rädsla för coronaviruset och sjukdomar.

Fler personer, och mestadels asylsökande, som till stor del utgörs av människor utanför den traditionella arbetsmarknaden och som livnärt sig på svartarbete, söker hjälp i större utsträckning med anledning av Covid-19. “De kan inte jobba nu och vi möter personer som vi inte har sett på flera år. Vi försöker hjälpa så många vi kan”, säger Bertil Divert i samma artikel.

Barnfamiljer får också hjälp

I bland annat Stockholm har Frälsningsarméns kårer kontakt med många barnfamiljer. Även barnfamiljer får matkassar och presentkort på mat (som de kan få hemskickat) för att slippa utsätta sig själva och sina barn för en onödig smittorisk i kollektivtrafiken. På flera orter i landet delas även pysselpåsar ut för att ge barnen roliga och meningsfulla aktiviteter att utföra i hemmet.

Var med och hjälp Frälsningsarmén lindra konsekvenserna av Covid-19!

Swisha till 9004805 eller ge via PlusGiro 90 04 80-5.

Exempel på hur din gåva hjälper

  • 50 kr – Kaffe och smörgås
  • 80 kr – Sängkläder för en natt på ett av Frälsningsarméns härbärgen
  • 250 kr – En varm jacka
  • 400 kr – En matkasse till en familj

 

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?