A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här är platsen för dig med intresse för golf och avkoppling – nu med specialpaket för 55-plussare

Foto: Hooks Herrgård

En plats i ständig förändring, men i samma rofyllda och vackra herrgårdsmiljö. Hit kommer golfintresserade och konferensgäster för att koppla av, röra på sig och göra sånt som skänker livet betydelse och mening. Nu kan alla 55-plussare passa på att ta fram golfklubborna, ge sig ut på ett riktigt äventyr och njuta av spa.

News55

Annons

Annons

Vid den lugna Hokasjön, djupt in i de småländska skogarna, ligger en herrgård med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1300-talet. När den golfintresserade familjen Edberg tog över herrgården på 1960-talet hade man som mål att kunna bjuda in herrgårdsgäster över hela Sverige för konferens, golf och avkoppling och man lät bygga ett spa på hela 1300 kvadratmeter. 

De fyra första golfhålen var på plats redan år 1932 och med familjen Edberg har även Parkbanan och Skogsbanan tillkommit – två 18-hålsbanor med olika karaktär, en för den äventyrslystne och en för den som bara vill sätta igång direkt. Golfintresset är djupt rotat på Hooks Herrgård och idag är just golf en av de största anledningarna till ett besök.

Golf för seniorer

Både Parkbanan och Skogsbanan ligger i denna vackra herrgårdsmiljö. Parkbanan ligger intill Hokasjön och är en öppen bana med vacker och naturskön atmosfär. Skogsbanan går delvis genom tät skog och ger en närmast sagolik känsla som får dig att minnas barnböckerna du läste som liten. Där hör du fågelsånger och känner lukten av blåbärsris och mossa. 

Det är viktigt att komma ut i friska luften, röra på sig och koppla av. Allra bäst är det ju att kombinera nytta med nöje. Just golf är som klippt och skuret för den här platsen.

På Hooks Herrgård finns ett golfpaket senior för alla 55-plussare. Ange koden news55 på bokningssidan när du gör din bokning för ett eller två dygn.

Du inleder din vistelse med en golfrunda på Skogsbanan eller Parkbanan. Träna på din drive och närma dig fairway alldeles i din egen takt. Kanske lyckas du med en bogey, kanske en birdie eller hole in one direkt! När ni är klara med golfrundan, och riktigt fått njuta av miljön och naturen, så väntar en god trerättersmiddag i restaurangen. 

Foto: Hooks Herrgård
Foto: Hooks Herrgård

Restaurang och spa

Inne i restaurangen möts du av en palett av olika färger och dofter från nylagad mat. Sätt er ner vid ett bord och prata ut om golfrundan, om upplevelsen ni precis delade tillsammans, och skåla för dagen. Titta ut över Hokasjöns mörkblå vatten och dröm er bort. Trerättersmenyn är säsongsbetonad för att du ska få prova på de allra läckraste och lokalt producerade råvarorna. Vad sägs om Fröjalax med blomkålspuré, gräslökssponge, forellrom och torkat dulcealg, Hooks egen Skagenröra eller rökt grekisk veganost med picklade morötter, ramslökspesto, friterat rispapper, glasnudlar, grillad minizuccini och sotad paprika? Efter middagen väntar en övernattning i hotellrum och på morgonen, efter en god natts sömn, kan ni avnjuta en kravmärkt frukostbuffé. 

Hooks Herrgårds golfpaket med spa ger dig både spa- och golfupplevelse i ett. Efter golfrundan, och innan trerättersmiddagen, kan ni då sjunka ner i en ångande, varm utomhuspool alldeles intill Hokasjön eller prova på en uppfriskande upplevelsedusch. Njut av dagen, varandra och prata ut om golfrundan ordentligt. 

Foto: Hooks Herrgård

Passa på att boka in första golfrundan för 2021 redan nu.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?