A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Håll koll på kontoutdraget under semestern

Det blir allt enklare att betala med kort på utlandssemestern. Men det är viktigt att du har koll på kontoutdraget. Hamnar dina kortuppgifter i fel händer riskerar du att bli ID-kapad.

News55

Att ha koll på sina kontoutdrag är inte bara ett bra sätt att se hur mycket du har spenderat på den närliggande glasskiosken senaste tiden utan också för att upptäcka eventuella transaktioner du vet med dig att du själv inte står för.

Beställ UC ID-skydd idag och slipp oroa dig för bedrägerier!

När du är utomlands ökar risken för ID-kapningar, speciellt om du handlar i mindre säkra områden. Därför är det bra att regelbundet kolla ditt kontoutdrag för att se så ingen har köpt något med ditt kort. Ett bra sätt att minska risken är att spärra ditt kort för utlandsköp och i stället öppna upp det vid behov. Det kan verka lite krångligt men med dagens låga priser för surf utomlands är det ofta bara ett knapptryck iväg via din banks mobilapp.

Skydda dina uppgifter

Att bli av med sin plånbok eller bankkort vill man självklart undvika till varje pris. Skulle du bli av med ditt bankkort, kontakta din bank och spärra kortet så snabbt som möjligt.

Men tänk även på att vara rädd om dina personuppgifter, som ditt personnummer när du semestrar. När vi är på semester har vi ofta många handlingar och papper med oss som innehåller personlig information. Det kan vara en bokningsbekräftelse med ditt namn och andra personuppgifter, ditt pass eller till och med din dator.

– Att kapa någons identitet är enkelt. Har förövaren exempelvis fått tillgång till ditt personnummer så är det lätt att få kontroll över din identitet. Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador säger Victoria Preger, marknadschef på UC.

Så fungerar UC ID-skydd

Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador. När någon uppgift i din kreditupplysning ändras får du ett sms eller ett mail med information, vilket gör att du snabbt kan agera, oavsett var du befinner dig i världen. Skulle du trots detta bli utsatt för en ID-kapning finns det hjälp att få, dygnet runt, via telefonassistans.

– ID-stölder hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår en försäkring i UC ID-Skydd där du kan få ersättning med upp till 100 000 kronor för att täcka eventuella kvarstående skulder efter en ID-kapning, säger Victoria Preger.

Läs mer om vad du kan göra för att skydda din identitet i sommar!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!