A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här är julklappen till världens djur!

Julfirande och julhandel blir i år mycket speciellt för alla seniorer. Målgruppen uppmanas att stanna hemma och undvika julklappsträngseln på gator och torg. News55 har därför tagit fram ett tema som heter årets snällaste julklapp, och det syftar till att lyfta fram meningsfulla och värdefulla julklappar som kan inhandlas digitalt. Här kan du läsa mer om hur din gåva hjälper djuren världen över.

News55

Djur far illa världen över på en rad olika områden. Sverige har tagit flera steg för att förbättra djurens tillvaro, men globalt händer det att djur stympas, fixeras och behandlas som föremål. Ge bort en julklapp i år som verkligen betyder något och där du bidrar till att förbättra världen.

I det globala livsmedelssystemet far djur dagligen illa och behandlas som om de vore produktionsenheter snarare än levande varelser. Den industriella djurhållningen leder också till en katastrof för oss människor när djur proppas fulla med antibiotika och hålls levande till slaktögonblicket. Detta leder i sin tur till att antibiotikaresistens utvecklas i världen.

– Idag dör 700 000 människor varje år på grund av att antibiotikaresistens och till år 2050 kommer cirka 10 miljoner människor dö årligen om vi låter utvecklingen fortsätta. World Animal Protection anser att antibiotikaanvändningen måste ske på ett ansvarsfullt sätt och att system som gör djur sjuka måste avvecklas, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection. 

Exploatering av vilda djur måste få ett slut

Global exploatering av vilda djur måste få ett slut. Några exempel är hur djur utnyttjas inom nöjesindustrin. Där förekommer elefantridning, björnar som utnyttjas på cirkus och delfiner som hålls i fångenskap. Det finns ytterligare exempel på hur vilda djur exploateras i nöjesindustrin. World Animal Protection arbetar aktivt för att G20-länderna ska sätta stopp för den globala handel som pågår med djur. Glädjande är att över en miljon människor redan har skrivit under detta krav:

– Vår uppfattning är enkel: De vilda djuren hör hemma i det vilda och det är viktigt att deras livsutrymme respekteras. Svårare än så är det inte för oss, menar Roger Pettersson, generalsekreterare World Animal Protection Sverige.

Så bidrar du till att hjälpa djur världen över

Nu har du möjligheten att i år ge bort en julklapp som faktiskt gör skillnad på riktigt – för oss, vår miljö och djuren. Genom att stödja World Animal Protection är du med och bidrar till att sätta stopp för utnyttjande och misshandel av djur världen över. Här är fyra sätt du kan hjälpa på:

  1. Bli månadsgivare
  1. Ge en gåva och få vår djurkalender över 2021
  1. Beställ ett julgåvobevis som du kan ge bort till nära och kära
  1. Ge en testamentsgåva
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.