A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här får du chansen att lära dig mer om dina rötter

Intresset för släktforskning är större än någonsin tidigare, inte minst tack vare möjligheten att hitta information på nätet. Att söka i det förflutna kan ge oss många spännande svar. Men det är inte lätt. Nu ger Myheritage.se dig en unik möjlighet att hjälpa i ditt sökande efter dina rötter.

News55

Allt fler söker information om sina anfäder och vill meta mer om sin släkts historia. Med alla de sökverktyg som finns på Myheritage.se är det möjligt att söka långt bak i sin historia. Men den nya tekniken gör det också möjligt att testa sitt DNA och få information som aldrig tidigare funnits tillgång till.

– Att testa sitt DNA ger oss en möjlighet att spåra vilka delar av världen våra anfäder kommer ifrån och vilka etniska grupper vi härstammar från. Många hittar också avlägsna släktingar genom att testa sitt DNA, berättar Daphna Bossik, Sverigechef på Myheritage.se.

För att göra det enklare att använda alla de verktyg som finns att tillgå på Myheritage.se anordnar de nu en konferens i Oslo. Där kommer får du chansen att lära dig mer om sökadnet efter dina rötter. Var vi kommer ifrån och vem vi kommer ifrån kan ge oss en förståelse för vilka vi är idag. Och intresset är stort.

– Hundratals människor över hela Europa, och även utanför Europa, har registrerat sig och planerar att delta i konferensen.  Vi är glada och stolta över denna respons vi fått. Det visar att det finns ett behov för en sådan här sammankomst, säger Daphna Bossik.

Som med all forskning måste man också kunna tolka resultatet. Därför valde Myheritage att anordna en tre dagar lång konferens där alla kan samlas och få alla verktyg de behöver för att lyckas gräva djupare i sin historia. Vare sig man släktforskat i många år eller är nyfiken på släktforskning.

– Det är en möjlighet att få träffa och prata med andra som också forskar genom MyHeritage, oavsett om de redan forskat under en lång tid, bara har börjat eller vill påbörja en släktforskning, säger Daphna Bossik

Myheritage grundades 2003 och har idag närmre 100 miljoner användare världen över som samlar information om sin släkts historia. Med en sökmotor med historisk information från världen över, möjligheten att med ett klick hitta okända delar av släktträdet och en unik databas som hittar släktingar genom DNA-matchningar har Myheritage gjort det enkelt för alla att börja släktforska. Och för att påbörja ditt sökande har Daphna Bossik ett gott råd:

– Många människor är intresserade av släktforskning men vet inte riktigt vet hur de ska börja. Då är en konferens som vår den bästa starten, avslutar Daphna Bossik.

Här kan du läsa mer om konferensen i Oslo.

Ett begränsat antal biljetter finns kvar, boka här.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!