A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här handlar det om retro och nostalgi

Gemenskap och spelupplevelse ligger i fokus när Miljonlotteriet presenterar det nya Retrobingot.

CAPE MEDIA

Miljonlotteriet grundades 1964 av Stig Kroon och det är bara en av anledningarna till att retro och nostalgi är något som lotteriet tagit fasta på i det nya retrobingot som bygger på nostalgi från 60-, 70-, 80- och 90-talet.

Vad kan du om svunna tider?

Rockabilly kom redan på 1950-talet och skapades av bland andra Bill Haley and his Comets. Den här musikgenren har banat väg för många stora artister som Elvis Presley, Wanda Jackson och Bill Haley.

Nostalgiresa från 1960 till 1990

På 1960-talet åt vi pajer och gratinerat. Gratinerad kassler i ugn med ananas var en klassiker. Till efterrätt åt vi gärna chokladpudding och till frukost fanns det ett pålägg som hette raketost.

På 1970-talet tog de tre sjömännen Janos, Hilding och Frasse över ett Stockholmsbageri och Håkan Alexandersson och Carl Johan de Geer skapade den klassiska serien Tårtan. Magnus, Brasse och Eva utgjorde den legendariska trion i barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter och dockteatern om Staffan som hette Vilse i pannkakan anser många förstörde barndomen.

På 1980-talet blev det populärt med stentvättade jeans och axelvaddar i kavajer. Spandex-trenden kom och starka neonfärger likaså. Mobiltelefonerna var betydligt större än vad de är idag och inom finanssektorn fick unga finansmän öknamnet Yuppies.

1990-talet förknippar många med grunge-modet och vita T-shirts under klänningar. Ovala solglasögon bars av många och Spice Girls lärde oss allt om magtröjor. Den stora tekniska revolutionen på 1990-talet var utan tvekan Internet.

Var det bättre förr? Testa dina retrokunskaper här

Chattävlingar med Malin

Miljonlotteriets nya bingospel kretsar kring tankar om att det visst var bättre för. Med fler funktioner, mer varierande och förbättrade spel och ny design blir gemenskapen större än tidigare. Miljonlotteriets chattvärdar ser till att hålla igång samtalen mellan spelare i bingochatten. Där anordnas chattspel, frågesporter och kluriga ordlekar.

– Tävlingarna kan handla om allt från att gissa vad olika kändisar och städer heter till att försöka lista ut namnen på olika blommor. Spelarna gillar våra chattävlingar, berättar Malin som jobbar som chattvärd hos Miljonlotteriet.

Häng med i gemenskapen du också

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.