A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här hittar du världens bästa spa

Den här tiden på året vill man gärna unna sig något extra. Gärna lyxigt och långt bort från slask och kyla. Tänk att bli ompysslad, få lite massage och en välgörande paus i vintermörkret. Vad passar då bättre än att lägga in sig på ett spa? För att inspirera dig presenterar vi här några av världens skönaste anläggningar.

News55

Annons

Annons

Halvvägs mellan Bryssel och Luxemburg ligger den lilla byn Spa, vars hälsobringande vatten gjorde att folk redan på 1300-talet började vallfärda dit. Idag är namnet spa mest en påminnelse om kopplingen mellan vatten och välmående. Så varför åka till Belgien när det idag finns spaanläggningar som tar njutning och sinnesro till helt nya nivåer. Här är listan på några av världens lyxigaste och mest intressanta span.

1. Moksha Himalaya Spa Resort, Indien

Ta ett dopp under Himalayas himmel på 1 500 meters höjd. Foto: mokshaspa.com

Resvägen genom de magiska Shivalik-bergen är en naturupplevelse i sig. Först med bil eller buss, därefter kabinbanan över Shivalik-dalen upp till 1 500 meters höjd och enastående utsikt i alla väderstreck. Moksha är en lyxanläggning som erbjuder allt från ayurvediska behandlingar till jacuzzi under Himalayas himmel.

2. Çemberlitaş Hamamı, Istanbul

Upplev ett lyxigt och traditionellt turkiskt ångbad i Istanbul. Foto: howtoistanbul.com

Har du aldrig besökt ett äkta hamam är Çemberlitaş Hamamı så nära äkta du kan komma. Byggnaden uppfördes år 1584 och räknas som en av Istanbuls vackraste. De håller öppet från mellan kl 6.00 och midnatt så det är bara att droppa in. I behandlingen ingår ångbastu samt massage och skrubbning av personal som sällan talar annat än turkiska.

3. Aro Hā Obsidian Spa, Nya Zeeland

Andas frisk luft under din spaupplevelse omgiven snöklädda bergstoppar. Foto: aro-ha.com

När du väl kommit till Queenstown tar det bara 40 minuter till Aro Hā. Du checkar in och blickar sedan ut över den undersköna Wakatipu-sjön och de snöklädda bergstopparna. Om du vill ta ut svängarna och anstränga dig lite mer är detta kanske den ultimata spavistelsen. Med betydelsen ”i gudomlig närhet” är Aro Hā platsen för dig som tar ditt välmående på största allvar.

4. Leonardo Club Hotel, Israel

Flyt runt som en kork i det supersalta Döda havet. Foto: leonardo-hotels.com

Med sitt läge, 430 meter under havet, gör Döda havet underverk med allt från hudbesvär till reumatiska sjukdomar. Här kan du flyta omkring som en kork i det supersalta vattnet och låta dig smörjas in med samma svarta lera som drottning Kleopatra använde. Leonardo Club Hotel har egen strand, gym, skönhetssalonger och allt du behöver för att bli ditt bättre jag.

5. Takaragawa onsen, Japan

Bada utomhus i den japanska vintern i vatten uppvärmt från vulkanisk aktivitet. Foto: visitgunma.jp

Onsen betyder ”het källa” och eftersom Japan bubblar av vulkanisk aktivitet ligger onsen-badhusen tätt. Liksom på Island badar man utomhus även mitt i smällkalla vintern. Två timmar från Tokyo ligger Takaragawa Onsen som rankas som ett av Japans bästa. Du bor i ryokan (ett klassiskt japanskt hotell), äter gott och badar i heta bassänger invid den forsande Takara-floden.

Vinst på var femte lott – så kan drömresan bli din

Listan på fantastiska spa-resmål kan göras lång, men vad du än drömmer om att uppleva kan en vinstlott få dig att vakna. Genom att prenumerera på Miljonlotteriets ”Resan-lotter” får du uppleva spännande lottskrap varje månad med vinst på i snitt var femte lott. Har du lyckan med dig tar den dig kanske hela vägen fram till dina drömmars spa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?