A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Så kan du bidra till den viktiga hjärnforskningen

Hjärnsjukdomar är, tillsammans med hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, den dominerande sjukdomsbördan i Sverige. Var tredje svensk beräknas få en hjärnsjukdom någon gång i livet och i takt med att vi lever längre kommer också fler av oss att drabbas.

CAPE MEDIA

För att kunna förebygga, få effektivare behandlingar och på så vis ge fler drabbade bättre förutsättningar och ökad livskvalitet, behövs mer forskning på alla nivåer. Forskningen räddar liv och ger mer tid tillsammans. Men forskningen är dyr och resurserna räcker inte till. Faktum är att forskarna är helt beroende av gåvor från privatpersoner. Testamentesgåvor utgör bland annat en mycket viktig grund för svensk hjärnforskning.

”Den enda lösningen för att rädda liv, bekämpa hjärnsjukdomar och ge drabbade, familjer och anhöriga mer tid är gåvor och bidrag till den livsviktiga hjärnforskningen”

Det här är Hjärnfondens vision

Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse som bildades 1994 på initiativ av professor Lennart Widén vid Karolinska Institutet i Solna och styrelsens första ordförande, numera hedersordförande, är tidigare finansminister Kjell-Olof Feldt. 

Hjärnfonden får inga statliga bidrag och är på så vis helt beroende av gåvor och testamenten från såväl privatpersoner, företag och organisationer. Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. 

Driver svensk hjärnforskning framåt

Hjärnfonden utlyser årligen postdoktorala stipendium och forskningsprojekt som forskare och forskargrupper inom neurovetenskap vid svenska universitet och högskolor kan ansöka om i öppen konkurrens. Hjärnfonden är den enda organisation som stödjer forskningen på hela hjärnan och det inkluderar alla forskningsmetoder som ökar förståelsen för hjärnan, nervsystemet och därmed även ohälsa och sjukdomar. 

Så används din gåva 

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.