A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så vet du vilket hörhjälpmedel du behöver

Det kan många gånger kännas som en djungel men du kan få hjälp att hitta rätt hörhjälpmedel och dessutom få rådgivning av en audionom.

CAPE MEDIA

Utskrivning av hörapparater har blivit en massindustri i Sverige. Men samtidigt som fler och fler hörapparater delas ut får audionomer mindre tid att förklara hur dessa fungerar och vilka andra hjälpmedel man kan behöva utifrån de behov man har.

Hitta rätt hörhjälpmedel

Hörapparater och hörhjälpmedel kan många gånger kännas som en riktig djungel.

– Det enda man vill är ju att höra bättre, men många upplever att utbudet är alldeles för stort och det gör det svårt att navigera rätt mellan olika lösningar. Det kan en audionom hjälpa en med, förklarar Jonas Törne, legitimerad audionom, på earstore.se. 

Hörapparater är som mest effektiva när man befinner sig inom två meters avstånd från den som talar till en. Taltydligheten minskar ju längre avståndet blir. Därför är det inte konstigt att man inte alltid hör så bra.

– Många tror att det inte går att göra mer när man väl har skaffat en hörapparat. Men man kan göra mycket mer och därför tog vi fram den här hörselbesiktningen.

Flera fördelar med hörselbesiktning

Man kan enkelt göra en hörselbesiktning online. Då bedömer en legitimerad audionom vilka förutsättningar du har med de hörapparater du använder och kan därefter föreslå vad du kan göra för att höra bättre.

– Du får även svar på dina frågor om hörapparaten du använder och får andra råd och tips om du exempelvis har tinnitus.

Man får också veta hur man tar hand om hörapparaterna så att de fungerar så bra som möjligt och tips på eventuella tillkopplingsmöjligheter som underlättar för en när man ska se på TV eller prata i telefon. När man är på middagsbjudningar och på fest kan en samtalsförstärkare underlätta så att man hör bra i den miljön man befinner sig i.

– Just samtalsförstärkaren är ett populärt alternativ som finns i många olika varianter. Den är till för de som behöver en “backup” till hörapparaten eller för de som tycker att det är svårt att hantera en hörapparat. 

Det finns många hörhjälpmedel och idag är hörapparater betydligt mer än bara en hörapparat.

– Med rätt tillbehör till hörapparaten blir det roligare att lyssna på radio och titta på TV. Du kan få ljudet trådlöst till hörapparaterna.

Så kan du höra ännu bättre

Det finns all anledning att inte vänta med att ta hjälp för sina hörselproblem. Ju tidigare man tar hjälp, desto bättre möjligheter har man att få ett lyckat resultat.

– Vi har hjälpt många yrkesverksamma att höra bättre och på så vis underlättat för dem; poliser, sjuksköterskor, lärare, piloter och hantverkare, bara för att nämna några, berättar Jonas Törne. Idag finns betydligt fler hörhjälpmedel och den som vill kan även få det som sägs textat i realtid. Då kan man både höra och läsa vad som sägs.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.