A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Ikano Bostad bygger seniorbostäder för alla – Här kan du bo och trivas länge

Bostadsmarknaden är ett växande problem för äldre och pensionärer. Ikano Bostad prioriterar därför att bygga bostäder med trevlig ute- och närmiljö som passar dig som är 65+ och vill ha en egen bostad att trivas i under många kommande år.

Story Media

Det finns en efterfrågan på de typer av boenden som Ikano Bostad bygger och planerar att bygga inom snar framtid. Ikano Bostad planerar att bygga både bostadsrätter och hyresrätter för seniorer, och fördelarna med dem är många. Bland annat har du tillgång till ett grundutbud av service så som personal som kan hjälpa med diverse sysslor eller ordnar aktiviteter för de boende. En foajé finns i varje hus där man kan mötas och vara en del av husets gemenskap. Det finns även tillgång till sjuksköterskor som kan ge enklare vård. Idag finns det få bostäder som är anpassade för äldre och pensionärer, och det vill Ikano Bostad ändra på.

Ikano Bostad har varit aktiva sedan 2005 producerat hyresrätter, bostadsrätter och radhus som passar äldre. Med deras seniorhyresrätter är tillgänglighet viktigt ur både ett ekonomiskt och socialt perspektiv. Utformningen och läget på lägenheterna är anpassade för äldres behov och med flertalet umgängesytor blir det lättare att värna om sitt sociala sammanhang. Seniorers ekonomiska möjligheter har också varit i åtanke under produktionen av bostäderna. Alla ska ha råd med ett boende att bo i så länge man vill – oavsett hur låg eller hög pension man har.

Ökad tillgänglighet, trevliga utrymmen och tillgång till personal
I Ikano Bostads seniorbostäder kan du njuta av din lägenhet länge då du får den hjälp du behöver under livets gång. Tack vare gemensamma utrymmen att umgås i kan du på så sätt skaffa nya vänner och få ett socialt sammanhang. Det sociala ryms inte endast inom husets fasad, Ikano Bostads tänk kring gemenskap sträcker sig längre än så.

Genom att bygga seniorbostäder nära äldreboenden innebär det att man inte behöver splittras från sin partner eller andra nära och kära vid flytten. Det är inte ovanligt med situationer där en person som är sjuk har behov av att flytta in på äldreboende men inte partnern. Där ser Ikano Bostad fördelarna med att personen som är pigg och frisk har möjlighet att bo i en bostad med förhöjd tillgänglighet och kan bo i nära anslutning till sin partner.

För att möjliggöra att fler ska kunna dra nytta av seniorbostäderna planeras de yteffektivt utan att tumma på tillgänglighet eller trivsel. Att få så mycket bostadskvalitet för så låg kostnad som möjligt är fokus i varje enskilt seniorbostadsprojekt.

– Vi har fått otroligt bra respons på initiativet från både kommuner och potentiella hyresgäster. Många vi pratat med frågar sig varför det inte är vanligare med seniorbostäder. Vi bygger gärna äldreboenden och seniorbostadskvarter eftersom det möjliggör för människor att bo på samma plats, säger Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Områdena där Ikano Bostad bygger bostäder väljs med stor omsorg; närmiljön utomhus är lika viktig som den inomhus. Ett tryggt, trivsamt och mysigt område är en prioritet för byggföretaget. Du ska känna dig trygg och säker i ditt nästa boende.

Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 700 nya bostäder i produktion. Om du istället föredrar att äga ditt nästa boende erbjuder Ikano Bostad även bostadsrätter med hög standard i trevliga områden.

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.