Hela denna artikeln är en annons

Irene, 65, fick till ett fruktsamt lägenhetsbyte

Bo Strömstedt, 87, svensk journalist, publicist och chefredaktör för Expressen 1977-1991. Foto: Dan Hansson, SvD / Scanpix

Det behöver inte vara jobbigt att byta bostad, det vet Irene Ruling, 65, som tillsammans med sin man blev med ett lyckat lägenhetsbyte när sonen flyttade ut ur deras stora trea.

News55

Annons

Annons

När den yngste sonen hade flyttat hemifrån kände Irene Ruling och hennes man att det började bli dags att se sig om efter en mindre lägenhet. Och med det, lägre avgifter. Från en stor trea ville de nu titta på en tvåa. Via Lägenhetsbyte.se registrerade de sin lägenhet och började aktivt leta i Stockholms innerstad. På sajten kan man enkelt söka efter det boende som passar, välja filtrerade sökresultat och anpassa sin sökning efter behov.

– Vi hade tillsammans satt upp kriterier, exempelvis ville vi ha lägre hyra och vi begränsade oss till innerstan eftersom vi helst ville bo på Södermalm, berättar hon.

Lägenhetsbyte.se är Sveriges största bostadsbytarsajt som enkelt hjälper sina användare att komma i kontakt med tiotusentals annonser från hela landet och personer som också vill byta bostad.

En lyckad matchning

Alla som lägger in sina annonser anger både vad de vill byta bort och vad de önskar byta till. Annonsen matchas sedan automatiskt till alla andra annonser på sidan. När det blir en matchning kan varje användare se det direkt.

– Vi hade ingen brådska utan vi letade runt ett tag i lugn och ro, berättar Irene Ruling.

Men det tog inte många månader förrän någonting hände.

– En dag dök en matchning upp som vi blev väldigt glada över.

Ett smidigt direktbyte

De kriterier paret hade på sin framtida lägenhet såg ut att passa en av de annonserna som nu hade dykt upp. Efter samtal och lägenhetsvisningar blev matchningen ett faktum. Det blev ett så kallat direktbyte – som innebär att två personer har matchande lägenheter och kan därför byta direkt med varandra.

– Från att vi hade bestämt oss tog det väl ungefär en månad innan allt var klart med pappers-påskrivning, sedan kunde vi flytta.

Tack vare sajten lyckades Irene Ruling och hennes man enkelt hitta en ny lägenhet som de i dag trivs bra i .

Irene Rulings tips till den som vill byta lägenhet och är nyfiken på Lägenhetsbyte.se:

  1. Hör inte av dig i onödan om du inte vet att du faktiskt är intresserad av lägenheten – tänk på att det är privatpersoner som sitter bakom annonserna, ofta på sin fritid.
  2. Tänk noga efter vad för område du vill bo i, på så sätt blir det lättare för dig att fokusera på att hitta det du söker efter.
  3. Lägg gärna upp bilder med din annons som speglar verkligheten, så att ingen blir besviken när de kommer på visning hem till dig.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.