A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Jan Scherman: Därför är jag så galen i ljudböcker

Ljudbokstrenden är här för att stanna. Men varför är vi så galna i ljudböcker? News55:s Jan Scherman berättar varför han gillar att lyssna på böcker hos Storytel.

News55

För bara något decennium sedan var det knappt någon som hört talas om böcker i ljudformat, än mindre att det går att strömma ljudböcker via nätet. Nu konsumerar vi digitala böcker i samma omfattning som fysiska böcker.

Hos Sveriges största digitala boktjänst Storytel så är det just lyssnandet av böcker som är mest populärt.

Forskning från Handelshögskolan i Stockholm och Förläggareföreningen  visar också att en av de främsta anledningarna till att människor lyssnar på ljudböcker är för att få sällskap av den person som läser in boken och att det på så vis minskar känslan av ensamhet.

– Att lyssna på ljudböcker för att kunna somna lättare är också väldigt vanligt. I en tid där man vill vara aktiv och samtidigt varva ner är ljudbokens styrka att du kan få bägge delarna: lyssna som underhållning när du promenerar, tränar, städar eller lyssna som avkoppling när du vill ha egentid eller ska sova, förklarar Åse Ericson, Sverigechef på Storytel.

Missa inte klippet nedan där News55:s Jan Scherman berättar varför han gillar att lyssna på ljudböcker hos Storytel. Gör det du också!

Hos Storytel finns nämligen hundratusentals böcker med allt från hårdkokta deckare, feelgood, facklitteratur, skönlitteratur till barnböcker. Det stora utbudet i kombination med abonnemangsformen: att man betalar ett fast pris för obegränsad tillgång gör att vi läser och lyssnar på fler böcker per person per månad.

Storytels kunder är aktiva och lyssnar och läser i snitt 30 timmar per månad. Hela 82 procent anger att de nu läser och lyssnar på betydligt fler böcker än innan de skaffade Storytel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.