A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Sju skäl att fortsätta jobba efter pensionen

Idag har många såväl orken som behovet att arbeta efter pension och det finns många skäl att fortsätta. Veteranpoolen har genom åren anställt tusentals pensionärer och känner till alla fördelar med att jobba efter pension. Nu söker Veteranpoolen många fler pensionärer som vill jobba.

News55

Att gå i pension innebär ofta att man slutar arbeta helt, men det är inte alla som vill det och det behöver inte vara så. På Veteranpoolen kan man använda sina kunskaper eller intressen och fortsätta arbeta, men bara precis så mycket man själv vill.

– Många vill kunna arbeta men också spela golf och åka på resor. Man söker en flexibilitet som inte vanliga jobb har. Den flexibiliteten får man hos oss. På Veteranpoolen får man möjligheten att jobba men är fri att inte göra det, berättar Mats Claesson, vd på Veteranpoolen.

När Veteranpoolen startade för elva år sedan såg man ett behov av en extra mor- eller farförälder för att få livspusslet att gå ihop. Och samtidigt en vilja bland många pensionärer att fortsätta arbeta. Idag erbjuder Veteranpoolen jobb inom allt från ekonomi och skola till trädgårdsarbete och snickeri. De som jobbar kallas Veteraner.

– Idag har vi strax över 7500 Veteraner, men vi behöver några tusen medarbetare till. Över hela landet söker vi bland annat hantverkare, städare, lärare och ekonomer, säger Mats Claesson.

Chansen att hitta en gemenskap och ett syfte utan att vara bunden till något. Det är vad det innebär att vara Veteran.

– Vi har skapat en kultur som är positiv och rolig. Men det beror mycket på att man jobbar för att man vill göra det. Sen satsar vi mycket på att anordna olika aktiviteter för våra Veteraner. En gång i månaden har vi öppet hus på våra lokala kontor där vi bjuder på kaffe och kakor eller smörgåstårta och vin. Och i våras hyrde vi biosalonger runt om i landet och bjöd alla Veteraner på bio, berättar Mats Claesson.

Mats Claesson är VD för Veteranpoolen.

För att bli Veteran krävs egentligen bara intresse och vilja. Och såklart att man är pensionerad.

– Alla som söker sig hit vill ju jobba. Till de flesta tjänster behöver man inte ha någon utbildning eller erfarenhet för. Men ett intresse och kompetens, säger Mats Claesson.

Veteranpoolen växer så det knakar och söker Veteraner landet runt.

– De flesta pensionärer är pigga och har mycket kvar att ge. Samtidigt så ger det extra inkomst som är välbehövligt för många och som gör att fler har råd med en guldkant på tillvaron, säger Mats Claesson.

 Vd Mats Claesson ger sju skäl till varför man ska jobba för Veteranpoolen: 

  • Vi har roliga uppdrag.
  • Vi har bra kunder
  • Vi är ett roligt gäng som driver företaget.
  • Vi är också seriösa och hjälper till att stötta och matcha uppdrag.
  • Vi har försäkringar för alla som jobbar.
  • Vi erbjuder en rimlig lön.
  • Vi erbjuder en gemenskap som man kan vara med i så mycket eller lite man vill.

Vill du jobba efter pensionen? Här hittar du lediga jobb

Du kan också läsa mer om Veteranpoolen här

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!