A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Här är julklappen för framtida generationer!

Julfirande och julhandel blir i år mycket speciellt för alla seniorer. Målgruppen uppmanas att stanna hemma och undvika julklappsträngseln på gator och torg. News55 har därför tagit fram ett tema som heter årets snällaste julklapp, och det syftar till att lyfta fram meningsfulla och värdefulla julklappar som kan inhandlas digitalt. Ett WWF-fadderskap gör skillnad för vår planet och kommande generationer där du är med och räddar liv.

News55

På bara hundra år har hälften av jordens regnskogar försvunnit. En miljon arter* hotas av utrotning och nu är klimatförändringarna mer påtagliga än någonsin tidigare. Så här kan det inte fortsätta. Ska vi rädda livet på planeten behöver vi agera nu. Den biologiska mångfalden är helt avgörande för det framtida livet på jorden och därför måste vi sätta stopp för skogsskövling, tjuvjakt och skydda vår natur. Genom att ge bort ett fadderskap i julklapp gör du en insats för framtiden och räddar liv. 

Så bidrar du med att göra skillnad för planetens framtid

Det är populärt att ge bort julklappar som skapar nytta och gör skillnad för vår planet. Genom att ge bort ett fadderskap i julklapp till ditt barnbarn, eller till någon du tycker mycket om, så är du med och stödjer Världsnaturfonden WWF:s arbete med att rädda utrotningshotade arter och bevara jordens skogar och marina livsmiljöer. I och med att du bidrar kan WWF fortsätta att arbeta med att göra naturvårdsprojekt framgångsrika samt skydda och bevara en levande planet för kommande generationer. Behoven är stora och just regelbundenheten i gåvan gör att WWF kan sätta in större beredskap i insatserna. 

3 steg – så ger du bort ett fadderskap

Ge bort fadderskap

Hos WWF finns olika typer av fadderskap. Du kan exempelvis ge extra stöd till regnskogar, tigrarna och havet och välja fadderskap som ditt hjärta klappar lite extra för. Vill du bidra till flera ändamål kan WWF-fadderskapet vara en bra julklapp att ge bort.

WWF startar fadderskap

När du har valt fadderskap, och bestämt hur mycket pengar du vill bidra med varje månad, så tar WWF emot dina uppgifter och startar ett fadderskap i givarens namn. Det regelbundna stödet man bidrar med som fadder har stor betydelse och hjälper WWF att långsiktigt kunna planera sitt arbete och sätta in hjälpinsatser med större slagkraft. 

Ge bort gåvobevis på julafton

När du ger bort ett fadderskap får du ett fint digitalt gåvobevis att skriva ut och ge i julklapp till den blivande faddern. I vissa fadderskap ingår även ett mjukisdjur eller bok. 

Faddern får regelbunden rapportering om fadderskapet

Förutom premien och gåvobeviset, som du själv ger i julklapp, så får man som blivande fadder regelbundna rapporter om sitt fadderskap för att själv kunna se vad bidraget gör för skillnad. Har du till exempel valt att ge bort ett Tigerfadderskap får faddern följa WWF:s arbete med att skydda den utrotningshotade arten och stödet används till att stoppa tjuvjakt, påverka beslutsfattare och sprida information om arten. Fyra gånger per år får faddern även naturmagasinet WWF Magasin. 

*Källa: IPBES Global Assessment on Biodiversity and Ekosystem Services, 2019

Ge bort fadderskap i julklapp hos Världsnaturfonden WWF

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!