A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så är det att vara franchisetagare – möt Magnus och Marie

Magnus och Marie är franchisetagare i Göteborg och föll båda för konceptet att jobba med seniora medarbetare som inte alls har tröttnat på arbetslivet. Här är en intervju med dem.

CAPE MEDIA

Magnus har bakgrund inom byggsektorn och är utbildad snickare. Marie har många års erfarenhet av media med ett stort intresse för marknadsföring. Hon har tidigare jobbat som produktansvarig, med projektledning, IT-frågor och kundrelationer. Magnus och Marie föll båda för FemtioFemPlus koncept där seniorer får jobba i sin egen takt, hur mycket de vill och på egna villkor efter pensionen.

– Vi tror på den seniora arbetskraften och ser den som en enorm tillgång. Många seniorer vill fortsätta jobba efter pensionen. De är motiverade och har hög kompetens, säger Marie.

Hon berättar att deras genomsnittliga medarbetare är 55 år eller äldre, även om de också har yngre medarbetare. De viktigaste egenskaperna hos deras medarbetare är erfarenhet, motivation och ett utpräglat servicetänk.

Så blir man en lyckad franchisetagare

– Man ska ha roligt och låta sin entreprenörsanda riktigt få blomma ut, säger Marie. Man ska ha tålamod och våga prova och våga chansa!

Magnus tillägger att man ska vara orädd och drivas av att vilja ta ansvar.

– Man ska helhjärtat vilja hjälpa folk i deras vardag!

Vad ser du för värde med att ha ett franchisekoncept?

– Värdet för oss är hjälp med marknadsföring, färdiga processer och nyckelfärdiga affärssystem och allt annat stöd i form av fakturering, löner och support, säger Marie. Franchisekonceptet passar oss eftersom det blir en snabbare uppstart. Vi behöver inte uppfinna hjulet igen eftersom det redan är uppfunnet.

Magnus förklarar skillnaderna mellan att ha ett franchisekoncept jämfört med att vara egenföretagare:

– I ett franchisekoncept finns det en trygghet, en organisation som vet vad allt handlar om. Man har dessutom ett bollplank och alla man rådfrågor bryr sig och vill ju självklart att det ska gå bra för en.

Göra skillnad som medarbetare

Marie berättar att FemtioFemPlus skapar möjligheter för medarbetare. Som medarbetare får man använda sig av sin erfarenhet från arbetslivet, sin kompetens och man får själv styra över sin egen tid och bara jobba så mycket man vill och kan.

– Som medarbetare hos FemtioFemPlus blir man ju dessutom del av en viktig social gemenskap. Man ska heller inte glömma att det faktisk är tillfredställande att få göra något gott för en annan människa, säger hon.

Så härligt när kunden blir nöjd

FemtioFemPlus gör skillnad för äldre människor och för människor som känner sig ensamma i sin vardag.

– Kunderna visar uppskattning för våra tjänster och det ger oss helt rätt förutsättningar för att lyckas bygga en affärsmässigt långsiktig relation mellan medarbetare och kund. Våra medarbetare får ofta uppskattning direkt på plats när de byter ett par extra ord eller hjälper till med något som egentligen ligger utanför den tjänst som ska utföras, berättar Marie.

Magnus förklarar att de ofta får spontana omdömen via SMS, mejl och inlägg i sociala medier där kunderna på olika sätt utrycker sin tacksamhet.

– Detta visar oss att kunderna har fått den hjälp de behöver och på så vis bidrar FemtioFemPlus till att skapa samhällsnytta. Det roligaste i min roll som franchisetagare är just den här feedbacken från nöjda kunder. Den uppskattar jag allra mest, säger han.

Marie håller med om att uppskattningen från kunderna är väldigt viktig för att man ska trivas som franchisetagare. Hon tycker också om variationsrikedomen och alla roliga utmaningar man ställs inför som franchisetagare.

På femtiofemplus.se kan du läsa mer om hur man blir franchisetagare

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!