A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Njut av din favoritbok på bästa möjliga sätt

En bok där det går ändra textstorlek, typsnitt och ljusstyrka för att göra läsupplevelsen så trivsam som möjligt, låter det lockande? Då är det en läsplatta du behöver. Anders Carlén på Storytel menar att det är ett fantastiskt sätt att läsa på, där man slipper distraktionerna som finns på en mobil eller surfplatta.

News55

Vet du vad som egentligen är unikt med en läsplatta? Inte? Du är långt ifrån ensam. Det finns fortfarande många som inte känner till skillnaderna mellan en läsplatta och de mer etablerade surfplattorna.
– I Sverige är begreppet läsplatta inte särskilt inarbetat, men i USA har det sålts över 100 miljoner exemplar sedan de första enheterna lanserades. Det kan bero på att ljudböckerna slog igenom tidigt i de nordiska länderna, men e-boken har inte alls gjort samma resa hittills, säger Anders Carlén, produktansvarig för läsplattan Storytel Reader som lanserades 2018.

Storytel har i samarbete med News55 tagit fram ett specialerbjudande – Beställ din Storytel Reader nu och få 1 månads Storytel Unlimited + fodral på köpet till specialpris här!

”Tekniken ger en papperslik känsla”

Med Storytel Reader får alla bokentusiaster en optimal läsupplevelse i digitalt format.
– I jämförelse med en surfplatta så är ju surfplattan egentligen bättre för precis allt – utom just för att läsa böcker. Storytel Reader har så kallad E Ink-teknologi, som ger en papperslik känsla och gör läsupplevelsen så behaglig och genuin som möjligt. 

Dina ögon kommer också att uppskatta möjligheten att ställa in Storytel Reader efter dina egna preferenser. Större eller mindre bokstäver? Ljusare eller mörkare skärm? Ett annat, mer lättläst typsnitt? Valfritt radavstånd? Allt är bara ett par knapptryckningar bort, och inställningarna gör så att du kan ägna mer tid åt favoritboken innan kroppen säger ifrån.
– Min mamma är över 80 år och tycker att det är mycket skönt när ögonen får vila mer medans hon läser. Sedan slipper hon bläddra och att sidorna ”faller tillbaka”.
– Min yngsta son tycker också att Readern är superkul. Det är en spännande teknik, och samtidigt kan han göra bokstäverna större så att det blir lättare att läsa. Storytel Reader passar alla målgrupper. ”Det är verkligen en smart bok”, som min son sa.

Fler fördelar jämfört med att läsa på en surfplatta

Storytel Reader är byggd för ett enda syfte: Att läsaren ska kunna njuta av favoritförfattarna i lugn och ro. Avsaknaden av många funktioner som en surfplatta har lyfter Anders fram som en stor fördel när det gäller att uppnå den effekten.
– Storytel Reader är enkel och störningsfri, det händer ingenting annat i den när du läser. Du lockas inte att börja surfa och det kommer inga mail, sms eller snapchats, säger Anders.
– Många av våra användare uppskattar att det inte finns några distraktioner, det blir en stressfri och avkopplande upplevelse.

Och utbudet är stort. Via Storytel får du tillgång till de allra senaste titlarna som släpps, och du kan välja mellan hundratusentals böcker och ladda ner din favorit på bara några sekunder.
– Under pandemin ser vi att digitala lösningar har blivit allt mer populära. På det här sättet slipper man springa till biblioteket eller bokhandeln för att hitta något nytt och spännande att läsa. Och när resandet tar fart igen är en läsplatta perfekt att ha med sig på semestern. Istället för att packa ner fysiska böcker kan du ha tusentals titlar med dig vart du än går.

Går att koppla upp via Bluetooth

För Storytel Reader är också perfekt för den som gillar ljudböcker, eftersom den har utgång för hörlurar och trådlös uppkoppling via Bluetooth. Så nu kan dina favoritförfattare hålla dig sällskap oavsett om du ligger på stranden, går på stan, sitter i bilen eller myser i hemmet.Fakta: Det här är Storytel Reader

– Läs med inbyggt varmt och kallt ljus
– Optimerad för läsning med E Ink-teknologi (ser ut som papper!)
– Lätt att bära, väger bara 200 gram
– Koppla enkelt till ditt Storytelkonto
– Obegränsad tillgång till hundratusentals böckerLäs mer här och ta del av Storytels specialerbjudande i samarbete med News55Beställ din Storytel Reader nu och få 1 månads Storytel Unlimited + fodral på köpet till specialpris här!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.