A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Nordens nya resepärla är ett minne för livet!

Ångan ligger tät över vattenytan och trots att det bara är några grader varmt i luften är vattnet behagligt hett. När den varma källans vatten omsluter en inser man vilken naturkraft Island är, bokstavligen. Den fantastiska Blå lagunen är ett självklart stopp längs din vistelse på Island. Trots att det bara är en tre timmars flygresa från Sverige är det en upplevelse av stora mått i såväl tid som rum som drabbar den som kommer hit för första gången. Och det är svårt att få nog!

News55

Island är också kontrasternas land, från Reykjaviks moderna stadsliv där vi i det nya prisbelönta konserthuset Harpa upplever klassisk musik från Islands Symfoniorkester och kulinariska upplevelser från ett kök i världsklass i någon av stadens många restauranger till att nästa dag blicka ut över mäktigt dånande vattenfall och sprutande gejsrar.

Island är både lugnets och de stora viddernas men också äventyrens och de dramatiska upplevelsernas land. Här finns stora upplevelser för alla smaker och alla åldrar. Det är också de stora berättelsernas och historians land och överallt känner man av blandningen av det moderna Europa och vikingarnas Norden.

Runt och utanför Islands kuster finns på grund av de näringsrika vattnen också ett rikt djurliv. Känslan av att se djurvärldens riktiga giganter valarna på riktigt nära håll lämnar ingen oberörd och en valsafari ingår i flera av Escape Travels reseprogram. Här kan du läsa mer om vårt reseutbud och erbjudanden!

I Snaefellsnes nationalpark på västra Island erbjuds du många naturupplevelser. Hit anordnar vi utflykter där vi besöker den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi och tittar på de stora kolonierna av lunnefåglar som finns här. Ta en promenad genom det extraordinära landskapet längs kusten till den lilla byn Hellnar och till Vatnshellir lavagrotta, nära den plats som Jules Verne använde som ingång i sin bok ”Till jordens medelpunkt”. Vi utforskar lavagrottan Vatnshellirs underjordiska värld av stalaktiter, stalagmiter och märkliga lavaformationer. Vi besöker också Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt och en fascinerande historia.

För den äventyrligt lagda finns oändliga möjligheter, från att uppleva de gröna vidderna i sadeln på de vänliga Islandshästarna till Jeepsafari över forsande vattendrag eller snorkling i den kristallklara Silfra-springan med nära 100 meters sikt under vattnet.

Med Escape Travel reser du alltid bekvämt och med hög klass. På våra guidade resor har vi svensktalande guider som lotsar dig på stadsrundtur i Reykjavik såväl som till alla upplevelserika utflyktsmål. För dig som tycker bättre om att resa på egen hand tar vi också fram hyrbilsresor med en färdig rutt ni följer runt omkring på Island, helt utifrån era önskemål. Island har ett modernt och välfungerande vägnät där du enkelt tar dig från plats till plats längs hissnande vackra vägar.

Escape Travel anordnar en lång rad specialdesignade resor till denna fantastiska ö och vem du än är kan vi lova dig upplevelser du kommer att minnas för livet. Läs mer och boka din resa till Island här.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!