A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Nu är det busenkelt att få kontroll på energiförbrukningen – och spara pengar

När vi nu lever i en tid med inflation där pris på mat, el och annat livsnödvändigt stiger är det många som försöker hitta lösningar för att spara in på kostnaderna. Ett sätt att spara är att styra din elvärme med timpriser – och där har Tempiro den enklaste lösningen. Passa på: Just nu betalar du endast en engångskostnad för utrustningen och binder inte upp dig till något abonnemang!

Story Media

Få kontroll på din energiförbrukning – läs mer här

Med Tempiro kan du på ett enkelt sätt göra din bostad mer energieffektiv och bekväm. Efter en snabb installation kan du kontrollera allt från din varmvattenberedare eller luftvärmepump till alla element i ditt hem beroende på vilket paket du väljer. Det bästa är att allt styrs smidigt och enkelt i din smartphone med Tempiros app.

Läs mer om vilket Tempiro-paket som passar dig här

Reducera din energikostnad – automatiskt eller på dina villkor

Tempiro hjälper dig att reducera din energikostnad – framför allt om du har timpris där kostnaden av din elförbrukning varierar under dygnet. Då kan du använda Tempiros app för att med schemaläggning stänga av exempelvis varmvattenberedaren eller sänka värmen när elen är dyr. Tempiros smarta säkringar och Tempiros system kan även automatiskt ta hänsyn till elpriserna och styra efter det. Om du har flera boenden, till exempel om du äger ett fritidshus, kan du styra allt i samma app så länge du installerar Tempiros system på båda ställen. 

Tempiro har räknat ut att du sparar ungefär 10 till 20 procent av dina energikostnader om året när du använder deras tjänst!

Lika enkelt som att byta en säkring!

Om du har ett äldre värmesystem med proppskåp kan du utföra installationen helt själv och behöver inte någon elektriker till hjälp – det gör Tempiro unika i sitt slag. Tempiro har nämligen en elektrisk pryl de kallar för smartpropp. Så här gör du – i fyra enkla steg.

  • Skruva in smartproppen i proppskåpet – det är via den som elvärmen styrs. Den har en trådlös radiokommunikation som läser av elförbrukningen för varje säkring och tillåter därmed full kontroll på vad som händer i din bostad.

  • Installera den smarta termostaten – Tempiros smarta termostat är också trådlös och kan sättas upp var du vill. Den gör att du kan styra och övervaka temperaturen i din bostad via appen.

  • Anslut till internet – Tempiros centralenhet kopplar upp ditt system mot din befintliga internetanslutning, alternativt mot den 4G-uppkoppling de erbjuder. Centralenheten skickar kommandon till säkringarna från termostaten och från appen. Den ser också till att systemet fortsätter att fungera även om internetanslutningen tillfälligt skulle försvinna.

  • Ladda ned appen – den kostnadsfria appen tillåter dig att styra samtliga säkringar separat, ställa in temperaturen för termostaten och schemalägga händelser – oavsett om du styr elvärme, vattenberedare eller annan utrustning. 

Om du äger ett modernare hus med automatsäkringar är det inga problem, men det krävs en elektriker för att installera. 

Vill du veta mer om hur det funkar? Läs vidare här

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.