A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Ove Stein, 82 år: ”Solpanelerna gör mig glad och stolt”

Under större delen av sitt liv har Ove strävat efter att fatta klimatsmarta beslut. När solceller kom upp som ett alternativ som gör skillnad för både plånboken och miljön, kändes det som ett självklart val.

News55

I det lilla brukssamhället Hällefors, en bit utanför Grythyttan, bor 7 000 invånare. Ove Stein är en av dem, och han har sedan flytten dit på 60-talet strävat efter att leva så hållbart som möjligt. Under en resa till Cypern år 2011 fick han för första gången upp ögonen för solceller och blev fascinerad över hur de användes för att hålla luftkonditioneringen igång. Ove tyckte att det var ett smart sätt att ta vara på jordens egna resurser.

Efter att ha läst på mer om ämnet fyllde han i en intresseanmälan på Fortums hemsida. Det blev startskottet för att ta nästa steg i processen – att investera i egna solcellspaneler. Några dagar efter att Ove skickat in sina uppgifter följdes ärendet upp med ett samtal, och därefter ett hembesök av en representant från Fortum.

– Installatören kom hit och undersökte vad som skulle passa bäst just för mitt tak. Han rekommenderade vilken sida av taket panelerna skulle sitta på för att få maximalt med sol. Det var en person som talade klarspråk och vann mitt förtroende med sin expertis, säger Ove.

Installationen av solpanelerna bokades in några veckor därpå. När det väl var dags att dra igång arbetet så tog det bara en och en halv dag tills allt var på plats. Ove tyckte att det kändes både tryggt och trevlig att vara delaktig under hela processen.

– Det känns riktigt bra att jag nu producerar egen förnybar el och nyttjar solens energi på bästa sätt. Jag blir glad och stolt när jag tittar på mina solcellspaneler.

Marcus Nylund är solcellsexpert på Measol och en av Fortums installatörer. Han har många års erfarenhet och märker tydligt av det ökade intresset för att installera solcellspaneler.

– Det är verkligen roligt att kunderna är nyfikna på hur det fungerar och att fler och fler strävar efter att bli mer klimatsmarta, säger Marcus.

 

Läs mer om solceller här
Detta är en annons från Fortum

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!