A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så får du ut mer pengar varje månad – fem tips till dig som senior

Pensionärer är en grupp som ofta behöver fundera över ekonomin. I Sverige ligger den totala pensionen i genomsnitt på 17 600 kr i månaden före skatt. Här är fem tips från 60plusbanken på vad du som senior kan göra för att få mer pengar i plånboken varje månad.

News55

Läs mer om vad 60plusbanken kan göra för dig som senior här 

I Sverige finns idag 2,3 miljoner pensionärer och att få ihop den ekonomiska vardagen kan vara en utmaning. Den genomsnittliga totala pensionen (om allmän pension, privat pension och tjänstepension räknas in) ligger i genomsnitt på 17 600 kronor före skatt per månad, visar statistik som Pensionsmyndigheten har tagit fram.

Medan den totala pensionen för män i genomsnitt ligger på 21 000 kronor i månaden före skatt är motsvarande siffra för kvinnor 14 500 kronor – det vill säga 30 procent lägre än männens redan relativt låga pension. 

Dryga ut pensionen och få större ekonomisk rörelsefrihet

För att hjälpa dig som senior att stärka pensionen och få lite mer att leva på varje månad har 60plusbanken tagit fram Nya Seniorlånet. Det är ett lån för dig som är 60+ och som äger din bostad.

Lånet är en så kallad kapitalfrigöringskredit och ger dig möjlighet att få loss pengar från bostaden utan att behöva sälja den. Det kommer med en Skuldfri-garanti som innebär att lånet aldrig kan bli större än bostadens värde och en Bo-kvar-garanti vilket innebär att du får bo kvar i bostaden så länge du själv önskar.

Det Nya Seniorlånet är unikt – som enda aktör på marknaden erbjuder 60plusbanken dig som låntagare månadsutbetalningar. Det innebär att du får pengar utbetalda varje månad – ett utmärkt sätt att komplettera pensionen och få lite mer att leva på. Dessutom betalar du inga löpande räntebetalningar eller amorteringar. Räntan läggs istället till lånet och betalas först när du går bort eller säljer bostaden.

– Vi såg att många pensionärer var i behov av ett utökat månadskapital. Därför kan man välja att få Nya Seniorlånet utbetalt månadsvis om man önskar det, vilket vi är helt ensamma om att erbjuda. Givetvis kan man få hela lånesumman utbetalt vid ett tillfälle eller välja en kombination av dessa, säger Ulrica Nordvall, Head of Marketing på 60plusbanken.

5 tips som kan ge mer pengar i plånboken för dig som pensionär

För att du som senior ska ha möjlighet att dryga ut din kassa och på så sätt få lite mer att leva på varje månad ger 60plusbanken dig här fem konkreta tips på hur du kan spara pengar. 

  1. Utnyttja bostadens värde och få ut mer pengar i månaden Bostadsmarkaden har gått starkt de senaste åren och du kan ha kapital låst till bostaden efter amorteringar eller en värdeökning. 60plusbanken erbjuder Nya Seniorlånet som är ett smidigt sätt att få ut mer pengar varje månad där du nyttjar din bostads värde.
  2. Hyr ut ditt fritidshus – Om du äger ett fritidsboende kan ett snabbt sätt att få extra inkomster vara att hyra ut det till semesterfirare. Att semestra i Sverige är på modet och att hyra ut ditt hus som kanske står tomt kan snabbt göra ekonomisk skillnad.  
  3. Håll koll på vilka bidrag och tillägg du är berättigad till – Var noggrann med att hålla utkik efter vilka tillägg och bidrag du har rätt till som senior. De kan vara fler än du tror!
  4. Sälj saker – Många har prylar och saker som de kanske glömt bort att de faktiskt äger. Internet har gjort det väldigt enkelt att snabbt sälja begagnade föremål som du kan tjäna pengar på.  Dessutom kan du göra gott utifrån ett miljöperspektiv!
  5. Håll koll på seniorrabatter – Olika butiker och tjänsteföretag erbjuder ofta specialrabatter för dig som senior. Håll utkik efter dem! Här finns det pengar att tjäna på ett enkelt sätt.

Här hittar du allt du behöver om 60plusbankens Nya Seniorlånet

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.