-
+

Hela denna artikeln är en annons

Så frigör du kapitalet i din bostad – utan att behöva sälja

Nekas du lån hos banken? Kreditprövningar kan göra det svårt för många över 60 år att få lån – trots stort övervärde i bostaden. Men det finns en lösning. – Vi erbjuder en trygg låneprodukt utan löpande räntebetalningar och amorteringar som ger 60-plussare möjlighet att dryga ut pensionen eller förverkliga en dröm, säger Fanny Engströmer Finnsson på Bluestep Bank.

News55

Äldre och pensionärer har generellt svårare att få ett lån med bostaden som säkerhet. Enligt en rapport från Pensionsmyndigheten räcker ofta inte ens en genomsnittlig månadsinkomst på 17 000 kronor för att en bank idag ska bevilja ett lån för den som är över 60 år, detta trots att det finns ett stort övervärde i bostaden. * Rent krasst kan det konstateras att marknaden erbjuder få lån som är anpassade för äldre. De tidigare seniorlånen som erbjöds av bankerna hade, enligt Pensionsmyndigheten, en löptid som medförde att pensionärer riskerade att tvingas sälja sitt boende vid löptidens slut. Det fanns även risk för att den växande skulden till slut översteg bostadens värde. *

För den som äger sin bostad och har en lägre belåningsgrad än 55 procent har Bluestep Bank lanserat en skräddarsydd låneprodukt. En kapitalfrigöringskredit som hjälper seniorer att frigöra pengar från sin bostad utan att behöva sälja den. Lösningen ska underlätta för människor som fyllt 60 att förbättra levnadsstandarden.

– Vi såg att det fanns en efterfrågan och ett lånebehov hos de äldre som vi ville möta på ett bättre sätt än förut. Många seniorer upplever att det är tufft att få ekonomin att gå ihop med sina pensioner och de känner att marginalerna är så små att de inte kan unna sig något annat än det allra nödvändigaste, säger Robin Mattsson, Strategi & Affärsutveckling på Bluestep Bank.

Förutom lånealternativet med en större engångssumma är Bluestep ensam om att också erbjuda en lånelösning med månadsutbetalningar att dryga ut inkomsten med.

– Med vårt ”Månadskapital” får kunden mer pengar att röra sig med i vardagen. Lånet utgörs av månadsbetalningar på minst 1000 kr som betalas ut till kundens konto varje månad under en bestämd tid, säger Robin Mattsson.

Ett exempel är om en kund nyttjar månadsutbetalningen och lånar 10 000 kronor per månad under 5 års tid (totalt 600 000 kronor). På det sättet sänker kunden sina räntekostnader med ca 50% under fem år och ca 30% under 10 år jämfört med om kunden hade lånat hela summan från dag ett. Lånealternativen är skräddarsydda så att de kan erbjudas var för sig eller i kombination.

– Detta ger kunderna möjlighet att få mer att leva på, men också att kunna njuta av det lilla extra som att förverkliga drömresan, köpa en ny bil eller renovera hemmet, säger Fanny Engströmer Finnsson, bolånespecialist på Bluestep Bank och fortsätter:

– Jag tror att vårt låneerbjudande kan göra stor skillnad för många äldre – inte minst märks det genom alla positiva kundsamtal vi får.

I produkten ingår också en skuldfrigaranti. Det innebär att du inte behöver bekymra dig för fallande bostadspriser eller stigande räntor. Lånet kan nämligen inte bli större än bostadens värde vid en försäljning till marknadspris.

– Risken står Bluestep för. Det ger en trygghet för kunden och i kombination med livstidsgarantin kan låntagaren tryggt bo kvar i sin bostad så länge den önskar eller kan, avslutar Robin Mattsson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss