A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så halverar du din uppvärmningskostnad i vinter

Ett osäkert världsläge, skenande inflation och ständigt stigande elpriser leder till att de flesta människor ser över sina kostnader och vill minska sin elkonsumtion. Genom att installera en värmepump kan uppvärmningen bli avsevärt mer energieffektiv och det kan spara många tusenlappar varje månad för ett hushåll.

Story Media

Så mycket kan du spara

I en villa med direktverkande el utgör ofta uppvärmningen så mycket som 70-80 % av den totala energiförbrukningen. Att släcka lampor och stänga av elektronik när de inte används och att endast diska och tvätta när maskinen är helt full kan ha en viss effekt om man önskar att sänka sin energiförbrukning. Men oftast är uppvärmningen hushållets stora utgift och här finns det många stora besparingar att göra gällande förbrukningen. Genom att installera en värmepump kan man spara 40-65 % av energiförbrukningen för uppvärmning.

Vill du veta hur mycket du kan spara med en värmepump? Räkna ut din besparing här!

Hur mycket besparing man gör med en värmepump beror bland annat på husets utformning, placering av innedelen och framför allt vilken modell man väljer. För ett vanligt hushåll kan detta innebära en besparing på tiotusentals kronor på bara några månader.

Här är expertens råd

Även om det i dessa tider kan kännas frestande att köpa den billigaste värmepumpen man kan hitta anser Carl Ekeroth, marknadskoordinator på Kinnan, att man bör undvika detta i den utsträckning det går, då billiga värmepumpar ofta leder till högre kostnader i slutändan.

– Om man investerar i en lite dyrare värmepump i bra kvalitet håller den längre och har kraft nog att värma upp ett hus under vintern. Vissa billiga, lågkvalitativa modeller presterar betydligt sämre när vädret blir kallare, vilket resulterar i högre kostnader.

En av de viktigaste parametrarna att kolla på när man väljer värmepump är hur många kW den ger vid -15 grader eller -20 grader. Det är ju nämligen då man behöver den som mest och det är också då man kan spara som mest.

Se Sverigepumpens utbud av luft/luftvärmepumpar

Därför sparar du pengar med en värmepump

En värmepump använder den energi som finns naturligt i uteluften och omvandlar den till energi som värmer upp ditt hus. En bra värmepump kan vara drygt 5 gånger mer effektiv än elradiatorer vilket gör att en värmepump är en mycket klok investering om man vill minska sin energiförbrukning.

Hos Sverigepumpen finns mängder av olika värmepumpar och med hjälp av deras experter kan du hitta en värmepump som passar dina individuella behov och önskemål. Utöver detta har du möjlighet att antingen betala allt på en gång, eller välja att delbetala köpet räntefritt i upp till 20 månader.

Om Sverigepumpen

Sverigepumpen har, med hjälp av Sveriges ledande installatörer, format unika lösningar och installerat värmepumpar i över 300 000 svenska hem. Vi är ingen tillverkare av värmepumpar utan väljer ut de allra bästa produkterna på marknaden och gör dem ännu bättre innan vi ger dem stämpeln Sverigepumpen. Med lång erfarenhet och stor kunskap är du i trygga händer vid köpet och installationen av en värmepump.

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.