A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så här flyr Anita vardagen som ensamstående pensionär i närheten av Stockholm

Eckero Publicity shoot 19.09.2018. Photograph © Rob Watkins 2018

På Eckerö Linjen har man många stamgäster som åker ofta och gärna. En av dem är Anita Eriksson som har åkt med Eckerö Linjens båtturer flera gånger i veckan i nio år. För henne är det en viktig del av vardagen och genom åren har hon fått många vänner.

News55

Annons

Annons

– Det är hemtrevligt och mysigt men också ett avbrott från vardagen. Personalen är trevlig, kryssningsvärdarna är väldigt bra och de har blivit som kompisar, säger Anita.

Under januari har M/S Eckerö varit på dockning i nästan tre veckor för fartygsunderhåll. När det sedan är dags för båten att återgå i trafik så presenteras också en del nyheter på båten. Anita åker självklart med på första ”After dock” resan.

– Jag åker med Eckerö Linjens anslutningsbuss från Skutskär till båten på morgonen och är hemma igen till kvällen. Det är en trevlig dagsutflykt! Medan båten är på dock så tar jag lite ledigt från båtresorna, men jag tar igen det de första veckorna efter trafikstart och åker då ganska mycket. Sen har jag nöjesprogrammet för hela våren, så jag har redan bokat in de resor jag inte vill missa i vår, berättar Anita.

För Anita, som är en social person, har resorna inneburit många nya vänskaper med såväl passagerare som med personal och med musikerna som spelar på båten. Men det har också blivit en paus från vardagen som ensamstående pensionär.

– Jag kan sitta och bara njuta av musiken, det är en hemtrevlig atmosfär på båten. Men jag har också många kompisar som jag lärt känna ombord, berättar Anita.

Bland alla de återkommande passagerarna finns också Uno och Ulla Karlsson som började åka med Eckerö Linjen när de båda gick i pension för elva år sedan. På sina resor har de hunnit med det mesta som finns att uppleva, både ombord och iland på Åland.

– Vi åker omkring en gång i månaden, ofta med min syster och svåger, berättar Ulla.

Foto: Rob Watkins/ Eckerö Linjen

Och varför paret väljer att åka ofta med M/S Eckerö är självklart för dem båda.

– Det finns något för alla smaker, vi har testat både buffén och à la carten, varit med i musikquiz och tävlingar och genom åren har det blivit en hel del dans. Dansa är något vi båda älskar att göra, säger Uno.

– Sen finns det så mycket annat på båten och det är väldigt prisvärt allting, säger Ulla.

Under sommarhalvåret passar de också på att gå iland på Åland, där bad är en favorit.

– Även om Åland är nära är det en helt annan natur och en helt annan upplevelse. Det är som att åka långt bort på en utlandsresa men är ändå så nära, berättar Uno.

Foto: Eckerö Linjen/Paul Lindqvist

Uno och Ulla firar såväl födelsedagar som bröllopsdagar och nyårsafton ombord på båten. De tycker att det finns något för alla tillfällen.

– Ibland åker man och bara dansar, handlar i taxfreebutiken och äter gott i kafeterian. Men man kan också lyxa till det med à la carte. Det brukar vi alltid göra när vi firar födelsedag eller nyår, säger Uno.

– Ja à la carten är riktigt bra, den måste man prova, säger Ulla.

Varje dag bjuds det på underhållning ombord på M/S Eckerö med med olika temadagar, uppträdanden och tävlingar.

– Då vi är tillbaka i trafik efter dockningen kommer vi att ha ännu mer underhållning ombord än tidigare och kör då igång med ett nytt koncept som vi kallar ”Måndagsklubben”. Varje måndag är det då gratis bingo ombord med fina vinster, vistrubadurer och dans med kryssningsvärdarna, berättar Tove Lolax, kommunikatör på Eckerö Linjen.

Men självklart händer det något spännande på båten varje dag i veckan.

– Tisdagar har vi ”Äntligen tisdag” då vi kör olika teman såsom exempelvis ABBA, swing och schlager med gästartister och showgrupper. Fredagar har vi After Work med riktigt bra paketpris. Lördagarna är det lite mera party och då spelar olika coverbands välkända hits i bar Klubb Kuling. Men det är liveunderhållning ombord alla dagar i veckan med fartygets kryssningsvärdar och inbjudna gästartister såsom trubadurer, barpianister, showgrupper och liveband, berättar Tove Lolax.

Uno och Ullas bästa tips på Eckerö Linjen:
• Missa inte à la carten, den är fantastisk och väldigt prisvärd.
• Gå iland på Åland och upplev bland annat Jan Karlsgården och på sommaren någon av alla badstränder.
• Båtens taxfreebutik är väldigt bra, den ska man inte missa.
• All mat och underhållning på båten är värd att uppleva och musiktävlingarna är riktigt roliga.

Boka buss- och båtresa t/r för endast 70:– här

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?