-
+

Hela denna artikeln är en annons

Så kan du avslöja din släkts historia

Kommer dina förfäder från Italien? Balkan? Eller kanske tillhör du den svenska ursprungsbefolkningen. De flesta har koll på vart mormor och morfar föddes men vill man gå ännu längre bak i tiden och hitta sitt ursprung så kan man testa sitt DNA.

News55
Genom att ta ett DNA-prov är ett enkelt sätt att få reda på mer om ens ursprung. Analysen av provet visar vilka olika etniska grupper du tillhör men du blir också matchad med släktingar.
– Att göra ett test är enkelt; du svabbar insidan av kinden det tar två minuter, några veckors väntan på resultat och möjligheten av en värld av nya släktingar och okända familjemedlemmar öppnar sig, säger Daphna Bossik, Sverigechef på Myheritage.
DNA-provet ger en etnicitetsuppskattning och visar hur stor procent av ditt DNA som kommer från olika etniciteter. Men samtidigt matchas ditt DNA med släktingar som också tagit provet. Det kan vara allt från bryllingar till betydligt närmre anhöriga som du får kontakt med via Myheritage.
– Ett DNA-test kan förändra liv. Ett exempel är de från Sydkorea adopterade syskonen som hittade varandra i Sverige genom att de tog ett MyHeritage DNA-test och fick DNA-matchningar med varandra. Åtta månader senare fick de en till DNA-matchning med en halvsyster i USA. Livsomvälvande händelser som har blivit möjliga tack vare utvecklingen av dagens DNA-teknik, berättar Daphna Bossik.

Genom att flera inom samma familj testar sig ges ännu fler svar.  Var och en av familjemedlemmarna bär unika bitar av DNA som tillsammans kan låsa upp släktens historia.

– Nu inför julen är MyHeritage DNA-testet det bästa man kan ge i julklapp.  Om det är flera i samma familj som testar sig får man fler pusselbitar och lär sig mer om sina rötter. En perfekt present oavsett ålder som fortsätter att vara till glädje även i framtiden då du fortsätter att få uppdateringar om DNA-matchningar i framtiden, berättar Daphna Bossik.

 

Läs mer om DNA-test och beställ ett här

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss