A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Hjärnfonden: Detta kan vara lösningen på Alzheimers

Gunnar och Helga

Livet förändras drastiskt när någon drabbas av Alzheimers sjukdom. Men det finns hopp om att finna lösningen på sjukdomen och Sverige är i framkant. Det behövs dock mer resurser till den viktiga forskningen.

CAPE MEDIA

Ett par som upplevt Alzheimers sjukdom på nära håll är Gunnar och Helga. När de träffades för 50 år sedan var det kärlek vid första ögonkastet. Ett halvt sekel senare är de fortfarande oskiljaktiga. Men när Helga fick Alzheimers sjukdom förändrades deras liv:

-Jag tror inte det går att förstå hur pass viktig forskningen runt Alzheimer faktiskt är, säger Gunnar.

Det är nu sex år sedan Helga diagnostiserades med Alzheimers sjukdom. Till en början kom symtomen smygandes och ett tidigt tecken var när Helga ständigt glömde bort var hon la sin sekatör.

– Nu har vi tio-tolv stycken här hemma så vi slipper springa runt i trädgården och leta efter dem. De dyker alltid upp till slut, en efter en, säger Gunnar.

Gåvan som räddar liv

Dagens forskning ger morgondagens vård. Att skriva testamente till förmån för Hjärnfonden är därför en investering för framtiden. De testamentesgåvor som Hjärnfonden får räddar liv, både för nuvarande och kommande generationer. Det har stor betydelse för möjligheterna att driva svensk hjärnforskning framåt.

– Det går inte att föreställa sig hur det är att leva med Alzheimer förrän du själv ser någon du älskar drabbas av sjukdomen. Jag tror inte att alla kanske tänker på hur pass viktig forskningen runt hjärnsjukdomar faktiskt är förrän de själva drabbas. 

Tredje vanligaste dödsorsaken

Att själv drabbas av eller förlora sin livskamrat till Alzheimers sjukdom är något som ingen människa ska behöva gå igenom.

– Det är oerhört tufft att som anhörig se på och inte kunna göra någonting. Det är en dödlig sjukdom som det idag inte finns något botemedel mot.   

Faktum är att Alzheimer är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige idag. Med större resurser skulle hjärnforskningen kunna göra skillnad. Genom att testamentera till Hjärnfonden bidrar du därför till livsviktig forskning.

Drömmen om ett botemedel

Hjärnforskningen i Sverige hör till den bästa i världen. Den har nått stora framgångar och står inför flera viktiga forskningsgenombrott. Det finns bland annat hopp om ett vaccin för Alzheimers sjukdom.

– Jag hoppas innerligt att de hittar en bromsmedicin som fungerar och kanske till och med ett botemedel en vacker dag. Även om livet stundtals har varit allt annat än en dans på rosor känner jag mig hoppfull.

Så skriver du ett testamente

Att lämna någonting efter sig i form av en testamentesgåva till Hjärnfonden kan hjälpa nästa generation till ett friskare liv. 

Det ska vara enkelt att testamentera och därför erbjuder Hjärnfonden en tjänst som hjälper dig som givare att upprätta ett juridiskt korrekt testamente. 

För mer information se www.hjarnfonden.se/testamentera

Låt din sista vilja tala sitt tydliga språk. Testamentera för framtiden redan idag.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.